+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet az éjszakai teniszverseny
2020. augusztus 4. kedd 16:37 - Keszthely
A mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet az éjszakai teniszverseny
48 játékos vett részt a Helikon Tenisz Club éjszakai versenyén. Az eseményt immár 23. alkalommal szervezték meg a keszthelyi Balaton-parton. A program célja a sport népszerűsítése, valamint a közösségépítés. A versenyre az ország számos pontjáról érkeztek játékosok, többségük rendszeresen részt vesz az eseményen.

Mind a négy pálya foglalt volt szombaton délután a Helikon Tenisz Clubban. A hétvégén immár 23. alkalommal szervezték meg az éjszakai teniszversenyt, amelyre az ország számos pontjáról érkeztek játékosok. A sportolók páros meccseket játszottak a délután és az éjszaka folyamán, úgy, hogy mindenki megmérkőzött mindenkivel. A játékosok többsége rendszeres résztvevője a programnak.

„Nagyon jó ez a verseny, most már mondhatom, hogy rendszeres résztvevői vagyunk Székesfehérvárról néhány párral a keszthelyi éjszakai versenynek. Nagyon szép a környezet, nagyon kedvesek az itteni teniszbarátok, nagyon szeretünk eljönni, és nagyon szeretünk játszani, küzdeni és a végén természetesen jól érezni magunkat.” - mondta egy játékos, Balogh Benedek.

A teniszversenynek ugyan volt tétje, hiszen a meccsek végén győztest hirdettek, de az esemény célja az együttlét, a közös beszélgetések és a sport, a mozgás népszerűsítése volt. A versenyben nem volt korosztályi megkötés, fiatalok és seniorok egyaránt pályára állhattak. A klub vezetője elmondta, a sport számos dologra megtanít, ugyanakkor egy-egy ilyen eseményen barátságok is szövődnek, ami szintén nagyon fontos hozadéka a játéknak.

„Van egy mondat, amit szintén 8. alkalommal hallottak már a versenyzők: a sport megtanít becsületesen nyerni és emelt fővel veszíteni. Tehát a sport mindenre megtanít. Ez a célja az egésznek. Vannak olyan – épp mondtam szintén a megnyitón – játékosok, akik a győzelemért jöttek, vannak olyan játékosok, akik a játék szeretetéért jöttek, vannak olyan játékosok, akik a közösségért jöttek és mindenki azért jött, hogy itt legyen Keszthelyen, itt legyen a Helikon Tenisz Clubnak a pályáin.” - tájékoztatott Horváth Imre, a Helikon tenisz Club vezetője.

A Helikon Tenisz Club pályái maximális kapacitással működtek szombaton. 48 játékos, azaz 24 pár lépett a salakra, hogy megmérkőzzön egymással. A pályán kívül a csapattársak szurkoltak egymásnak, de az ellenfelek is figyelemmel követték a meccseket.

Regman Karola - Keszthelyi TV                   

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus