+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Községházi Esték
2020. július 30. csütörtök 19:08 - Gyenesdiás
Községházi Esték
Július utolsó hetében elkezdődtek Gyenesdiáson a Községházi Esték. A könnyed hangulatú, ingyenesen látogatható hangversenyek, koncertek augusztus 20-ig négy alkalommal várják a komolyzene kedvelőit. A program sorozat a település egyik kedvelt nyári kínálata.

Szerdán este barokk zenével vette kezdetét az idei nyár Községházi Esték koncert sorozatának első előadása. A népszerű komolyzenei programot  közel két évtizede  megrendezik az üdülő településen.

"Mikor a Községháza elkészült 2000-ben, egy nagyon kiváló helyszín, nagyon jó akusztikával és egy kiállítás megnyitó kapcsán gondoltunk arra, hogy nem csak könnyűzenével szórakoztató programokat kell csinálni, hanem a komolyzene iránt érdeklődők igényeit is szerettük volna kielégíteni. Arra gondoltunk, hogy az itt nyaraló vendégek kapjanak egy kis olyan lehetőséget, hogy nem csak a balatoni programokat, szórakoztató programokat élvezhessék, hanem eljöhetnek egy koncertre."- adott tájékoztatást Hársfalvi György a rendezvényről.

A tavaszi időszakban kialakult vírushelyzet, az óvintézkedések és szigorítások  a művészek életét is teljesen átírták. Nagy örömmel kezdtek el újra koncertezni.

"Nagyon vártuk és nagyon sajnálunk sok eseményt ami elmaradt a tavaszi időszakban és lestük az adandó alkalmat amikor újra színpadon lehetünk és közönségnek játszhatunk ill. együtt muzsikálhatunk."- mondta Pekár Zsuzsanna zenetanár.

A klasszikusok zene a nyár esti meleg ellenére is vonzotta a hallgatóságot. A komolyzene kedvelői Vivaldi és  Bartók ismert műveiből is hallhattak részleteket a művészektől.

"A kolléganőmmel egy olyan koncertre készültünk a mai nap,ami egy órában bemutat olyan klasszikus gyöngyszemeket amik rendkívül ismertek a maguk nemében. Sok operarészlet  meg musical és még filmzene is található benne,hogy a hallgatót el tudja vinni egy kicsit a hétköznapoktól"- mondta el Farkas Berta zongoratanár.

Pekár Zsuzsanna és Farkas Berta hangversenye  után  augusztus 5-n a komolyzenei programon  Bódis Bettina és Varga Endre  hangversenyére várják az érdeklődőket. Augusztus első szerdáján filmslágerek csendülnek fel a Községházi Estéken Gyenesdiáson. Az első komolyzenei estet színesítette  az é a gyenesdiási ikonfestő tábor alkotóinak munkáiból rendezett kiállítás is. 

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
 
A járványhelyzet miatt a MOHOSZ megtiltotta az este 7 és reggel 5 óra közötti horgászatot.
 
A Keszthelyi Kórház nyugalmazott radiológus osztályvezető főorvosa 73 évet élt.
 
A pandémia ellenére sem változtak a vásárlási szokások a keszthelyi piacon.
 
A 12 méteres fenyőt a Bakonyerdő ajánlotta fel, a fát szerdán délelőtt állították fel a Fő téren.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár