+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Változnak a buszjáratok Budapest és Keszthely között
2020. július 29. szerda 16:43 - Keszthely
Változnak a buszjáratok Budapest és Keszthely között
Változik a Budapest és Zala megye közötti buszmenetrend most szombattól. A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint több járat is megszűnik, de helyettük újakat is indítanak, valamint ajánlják a vasúti közlekedést is. A közeljövőben több Zala megyei településre a vonatokhoz csatlakozó regionális autóbuszjáratokkal lehet majd utazni.

Jelenleg délelőttönként még 11 órakor is indulnak járatok a fővárosba Keszthelyről. Augusztus elsejétől azonban ez is megváltozik. Megszűnik ugyanis a Budapest–Zalakaros–Nagykanizsa vonal, valamint a Budapest–Keszthely–Hévíz–Zalaegerszeg–Lenti vonal is, ezek mellett módosul a Budapest–Balatonfüred–Zalaegerszeg/Tapolca útvonal. A jelenleg autóbusszal kiszolgált Zala megyei települések egy részét augusztustól a vonatokhoz csatlakozó regionális autóbuszjáratokkal lehet elérni.

A Volánbusz Zrt televíziónkhoz eljuttatott írásos közleményében úgy fogalmazott, a buszközlekedés újjászervezése során figyelembe vették a változó utas igényeket, illetve az ország távolsági közösségi közlekedés alapját jelentő vasúthálózat előnyét és elsőbbségét is. Továbbá arról is tájékoztattak, hogy a megszűnő buszjáratok mellett újakat is indítanak.

Ennek megfelelően naponta kétszer Budapestről a Zala megyei fürdőhelyekre, illetve a Kis-Balaton körüli településekre indítanak járatokat. Szintén új járatokat vezet be a társaság a Nagykanizsa–Zalakaros–Balatonszentgyörgy–Keszthely viszonylaton. A Zalakaros és Budapest között utazók számára Balatonszentgyörgy vasútállomáson biztosított lesz a csatlakozás a Budapest-Déli pályaudvar felől érkező, illetve oda induló vonatokhoz. Sajtóértesülések szerint a módosítások azokat a településeket érintik leginkább, ahol a vasút megfelelő alternatívát kínálhat. Július 15-től az MTI tájékoztatása szerint az állami tulajdonú közlekedési szolgáltató társaságok összehangolt működtetésének és közös stratégiai irányításának hosszú távú erősítése érdekében a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója a MÁV Zrt. lett. Televíziónk megkereste a változtatásokkal kapcsolatban az vasúttársaságot is, azonban műsorunk felvételéig nem érkezett válasz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó