+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Telefon nélkül az erdő mélyén
2020. július 24. péntek 16:08 - Rezi
Telefon nélkül az erdő mélyén
38 gyerek részvételével zajlik a Vártábor Reziben. A 24. alkalommal megszervezett programon túrák, kézműves foglalkozások, mászófal és trambulin is várja a fiatalokat. A tábor célja, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a természetet. A közel egy hetes programra nem csak Reziből, hanem a környező településekről is érkeztek fiatalok.

A gyerekek sátrait ellenőrzi a táborvezető Reziben. A vár tövében immár 24. alkalommal szerveztek tábort, ahol idén 38 gyerek vesz részt. A fiatalok keddtől szombatig laknak a területen, a program különlegessége, hogy a közel egy hetet mobiltelefon és más elektronikai eszköz nélkül kell átvészelniük. Többen azt mondják, nem hiányzik nekik a technika, hiszen számos elfoglaltság van a nap során.

„Tegnap túráztunk, éjszakai túra, aztán azelőtt pedig elmentünk a Sika likához, és megnéztük a várbörtönt. Egyébként nagyon jó ez a tábor, mert itt jó barátokat is találni.” - mondta az egyik táborozó, Ganghamer Gyöngyike.

A fiatalokat csütörtökön extrém nap várta, hosszú évek óta ez a gyerekek kedvence. A táborozók négy csoportra oszlottak, így mindenkinek volt lehetősége kipróbálni a különböző eszközöket. Volt lehetőség falmászásra, ez a kicsiknek és a nagyobbaknak is nagy élmény volt. Sokan szeretik a bungee trambulint, ez is a gyerekek rendelkezésére állt, csak úgy mint a már jól ismert trambulin. A felnőttekkel ifjúsági segítők is dolgoznak, közülük többen már gyakorlott táborozók.    

„Táborozóként ugye kicsit jobban be vannak koordinálva a gyerekek vagy be vagyunk koordinálva. Tehát amikor takarodó van, akkor takarodóra mennek, viszont így ifjúsági segítőként sokkal szabadabbak vagyunk már. Takarodó után fennmaradhatunk, illetve a felelősségünk is sokkal több. Tehát, hogy a fürdést koordinálni, ha van valakinek valami problémája, azt megoldani.” - tájékoztatott az egyik ifjúsági segítő, Kottán Katalin.

A táborban már-már nomád körülmények között élnek a gyerekek, így közelebb kerülhetnek a természethez. A programot egy ló is színesíti, akit lehet etetni, simogatni, de akár a hátára is lehet pattanni. A gyerekek és a felnőttek egyaránt egyetértenek abban, hogy egy nagyon jó csapat gyűlt össze idén. A táborvezető kiemelte, a legnagyobb problémát a kullancsok és a szülők hiánya okozza, emellett azonban számos élménnyel gazdagodnak a gyerekek.           

„Idén ez a 24. vártáborunk, amit a Rezi Várbarátok Köre Egyesület és az önkormányzat közösen szervez meg. A célja igazából az, hogy a gyerekeket természetközelben tartsuk, és megszerettessük velük a környezetet, a természetet. Mindenféle informatikai felszerelés nélkül.” - emelte ki a táborvezető, Baloghné Cserép Andrea.

A tábor során számos túrát szerveznek, de kézműves foglalkozások is vannak. A szervezőknek az a tapasztalata, hogy a gyerekek szívesen vesznek részt a táborban, többen vannak olyanok, akik évek óta visszajárnak. A vártáborba nem csak Reziből, hanem a környező településekről, sőt még Zalaegerszegről is érkeztek gyerekek.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó