+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fontos csomópontja a kerékpárosoknak Keszthely
2020. július 22. szerda 11:10 - Keszthely
Fontos csomópontja a kerékpárosoknak Keszthely
Kerékpározás szempontjából az egyik legideálisabb területe Magyarországnak a Balaton – vélekednek a szakemberek. Keszthely különösen kedvező helyzetben van, több nemzetközi és hazai túraút csomópontjában fekszik a város. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda fő profiljai közé tartoznak a kerékpáros fejlesztések. Tar László ügyvezető szerint három év múlva nemzetközi szinten is megállja majd a helyét ez a régió.

Nagy a forgalom a Balatoni Bringakörúton. A szakemberek is azt tapasztalják, hogy egyre inkább fejlődik a tónál a kerékpáros turizmus. A kerékpárutak mentén számos szolgáltatást kínálnak. A keszthelyi Balaton-part is egy közkedvelt állomása a pihenni, fogyasztani kívánó kerékpárosoknak.  

„Eddig minden rendbe van, nagyon tetszik a bringaút, egy-két olyan szakasz van, amin még lehetne javítani, de egyébként egyértelmű, jól van táblázva. Az út minősége; láttunk már jobbat, de egyébként körbe lehet menni – én ezt gondolom most így fél távnál. Amikor szomjasak vagyunk, meg lehet állni, és ha éhesek vagyunk, akkor szintén minden méternél vannak ilyen szolgáltatások. Tök jó!” - nyilatkozta keszthelyi pihenője alatt Újj Tamás. 

A tavat körülölelő 210 kilométeres Balatoni Bringakör mellett számos hazai és nemzetközi kerékpáros nyomvonal csomópontja Keszthely. A Fertőd-Keszthely útvonal révén Bécs is elérhető, az EuroVelo 14-es Szentgotthárddal teremt összeköttetést, de a Duna menti EuroVelo 6-os túraút elérhető a Balaton nyugati csücskéből.   

„Keszthelyen futnak össze olyan nemzetközi és magyarországi kerékpáros főútvonalak, amelyek mindenképpen kikerülhetetlenné teszik a jövőben a várost” - szögezte le a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője. Tar László azt mondja, a nemzetközi túrautak mellett Keszthelyről elindulva olyan tematikus nyomvonalak is vannak, melyek lehetővé teszik, hogy egy kerékpáros akár négy-öt napot eltöltsön itt. A szakember kifejtette, cél, hogy a Balaton ne csak nyári fürdőhely legyen, hiszen a kerékpározás szempontjából az egyik legjobb terület a magyar tenger.  

„Ha eljutunk odáig, hogy a Balaton nem csak egy nyári szezonos nyaralóhely, fürdőhely, hanem egy pihenőhely, egy kirándulóhely, a kerékpározás szempontjából az egyik legideálisabb területe Magyarországnak, akkor minden bizonnyal óriási jelentősége lesz a kerékpáros turizmusnak. Ezen dolgozunk is egyébként. Az az egyik fő profilunk, hogy kerékpáros fejlesztéseket végezzünk, folyamatosan van a tervezés, folyamatosan vannak a kitáblázások, pihenőépítések, egyebek” - mondta televíziónknak a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője. 

Tar László szerint három év múlva jutunk el odáig, hogy a kerékpáros turizmus szempontjából nemzetközi szinten is megállja majd a helyét ez a régió.A Tourinform Irodába újabb kerékpárokat vásároltak idén, így már összesen 26 bringát lehet itt bérelni. Az irodában azt tapasztalják, hogy sokszor ez a mennyiség is kevésnek bizonyul.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó