+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fontos csomópontja a kerékpárosoknak Keszthely
2020. július 22. szerda 11:10 - Keszthely
Fontos csomópontja a kerékpárosoknak Keszthely
Kerékpározás szempontjából az egyik legideálisabb területe Magyarországnak a Balaton – vélekednek a szakemberek. Keszthely különösen kedvező helyzetben van, több nemzetközi és hazai túraút csomópontjában fekszik a város. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda fő profiljai közé tartoznak a kerékpáros fejlesztések. Tar László ügyvezető szerint három év múlva nemzetközi szinten is megállja majd a helyét ez a régió.

Nagy a forgalom a Balatoni Bringakörúton. A szakemberek is azt tapasztalják, hogy egyre inkább fejlődik a tónál a kerékpáros turizmus. A kerékpárutak mentén számos szolgáltatást kínálnak. A keszthelyi Balaton-part is egy közkedvelt állomása a pihenni, fogyasztani kívánó kerékpárosoknak.  

„Eddig minden rendbe van, nagyon tetszik a bringaút, egy-két olyan szakasz van, amin még lehetne javítani, de egyébként egyértelmű, jól van táblázva. Az út minősége; láttunk már jobbat, de egyébként körbe lehet menni – én ezt gondolom most így fél távnál. Amikor szomjasak vagyunk, meg lehet állni, és ha éhesek vagyunk, akkor szintén minden méternél vannak ilyen szolgáltatások. Tök jó!” - nyilatkozta keszthelyi pihenője alatt Újj Tamás. 

A tavat körülölelő 210 kilométeres Balatoni Bringakör mellett számos hazai és nemzetközi kerékpáros nyomvonal csomópontja Keszthely. A Fertőd-Keszthely útvonal révén Bécs is elérhető, az EuroVelo 14-es Szentgotthárddal teremt összeköttetést, de a Duna menti EuroVelo 6-os túraút elérhető a Balaton nyugati csücskéből.   

„Keszthelyen futnak össze olyan nemzetközi és magyarországi kerékpáros főútvonalak, amelyek mindenképpen kikerülhetetlenné teszik a jövőben a várost” - szögezte le a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője. Tar László azt mondja, a nemzetközi túrautak mellett Keszthelyről elindulva olyan tematikus nyomvonalak is vannak, melyek lehetővé teszik, hogy egy kerékpáros akár négy-öt napot eltöltsön itt. A szakember kifejtette, cél, hogy a Balaton ne csak nyári fürdőhely legyen, hiszen a kerékpározás szempontjából az egyik legjobb terület a magyar tenger.  

„Ha eljutunk odáig, hogy a Balaton nem csak egy nyári szezonos nyaralóhely, fürdőhely, hanem egy pihenőhely, egy kirándulóhely, a kerékpározás szempontjából az egyik legideálisabb területe Magyarországnak, akkor minden bizonnyal óriási jelentősége lesz a kerékpáros turizmusnak. Ezen dolgozunk is egyébként. Az az egyik fő profilunk, hogy kerékpáros fejlesztéseket végezzünk, folyamatosan van a tervezés, folyamatosan vannak a kitáblázások, pihenőépítések, egyebek” - mondta televíziónknak a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője. 

Tar László szerint három év múlva jutunk el odáig, hogy a kerékpáros turizmus szempontjából nemzetközi szinten is megállja majd a helyét ez a régió.A Tourinform Irodába újabb kerékpárokat vásároltak idén, így már összesen 26 bringát lehet itt bérelni. Az irodában azt tapasztalják, hogy sokszor ez a mennyiség is kevésnek bizonyul.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár