+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitott a strandkönyvtár
2020. július 21. kedd 16:38 - Keszthely
Megnyitott a strandkönyvtár
Mintegy 300 könyvből és 60 féle újságból, magzinból válogathatnak az olvasni vágyók a keszthelyi Városi Strandon. A Fejér György Városi Könyvtár strandkönyvtára tegnap nyitotta meg a kapuit, ahol a nem beiratkozott olvasók is kölcsönözhetnek egy rövid regisztrációt követően. A könyvtár idén új helyszínen, a strand bejárata mellett várja az érdeklődőket.

A hagyományoknak megfelelően könyvekkel, napilapokkal és folyóiratokkal is várja az olvasókat a Fejér György Városi Könyvtár a keszthelyi strandon. Az intézmény több mint egy évtizede nyújt strandkönyvtári szolgáltatást, amelyet sok helybéli és turista ki is használ. A kölcsönzés mellett könyvbörze is várja az érdeklődőket, itt a könyvtár kiselejtezett köteteiből válogathatnak az olvasók.   

„Cocteau-tól választottam a Rettenetes gyerekeket. Régóta kerestem már antikváriumokban, nagyon örülök, hogy most megtaláltam, és tudom majd a strandon olvasni.” - mondta egy olvasó, Buka Virág.

A strandkönyvtár idén új helyszínre költözött. A Városi Strand főbejárata mellett, egy fedett teraszos épületben lehet a könyveket, folyóiratokat kölcsönözni. Az intézmény munkatársai azt mondják, nagy könnyebbség nekik a fedett terület, hiszen így nagyobb biztonságban vannak a kötetek. Nagy népszerűségnek örvendenek a napilapok és az újságok is, sokan naponta visszatérnek, hogy átlapozzák a sajtótermékeket.

„Most hoztam vissza egy Blikket, a Nemzeti Sport itt van a kezemben, aztán majd megyek végig, Zalai Hírlap stb. Amúgy a könyvtár három könyvet is beszerzett az én kedvemért, például Eszterházy Péter utolsó könyvét, mert kerestem, illetve mondtam, hogy rövidesen meg fog jelenni, valamint Hargitay András egy könyvét, Feszített víztükör a címe, és Bereményi Gézának a legutoljára megjelent könyvét.” - tette hozzá egy másik olvasó, Bécsy Gábor.

A Fejér György Városi Könyvtár beiratkozott olvasói a megszokott rendben, az olvasójegyükkel vehetik igénybe a szolgáltatást. A Keszthelyen nyaraló vendégek pedig egy rövid regisztrációt követően kölcsönözhetnek. A folyóiratokat ingyenesen, egy órára lehet elvinni, a könyvkölcsönzés esetében kaucióra van szükség, ezt azonban a kötet visszaszolgáltatása esetén visszaadják. A könyvtár dolgozói minden évben igyekeznek színes olvasnivalókat összeválogatni.

„Közel 300 könyvet hoztunk le a könyvtárból. Vannak új könyvek is, gyerekkönyvek is, vannak rejtvényeink is és a napilapokkal együtt 60 féle magazin várja az olvasni vágyókat. Természetesen, aki börzét szeretne a könyvekből, arra lehetősége van vagy, ha az árnyékban szeretne kint olvasni, akkor azt is lehet, és ki is lehet tőlünk kölcsönözni a könyveket is és az újságokat is.” - tájékoztatott Verebélyi Judit, a Fejér György Városi Könyvtár könyvtárosa.

A fák alatt babzsákok és székek is várják az olvasókat. Itt akár a napilapokat is ki lehet olvasni, de pihenni is lehet egy jó könyv társaságában. A strandkönyvtár augusztus 19-ig várja az olvasókat minden nap 11-től 17 óráig.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó