+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A lelki egészségre fókuszálnak az EFI-ben
2020. július 21. kedd 10:39 - Keszthely
A lelki egészségre fókuszálnak az EFI-ben
A lelki egészségre fókuszálnak a járvány utáni időszakban az Egészségfejlesztési Irodában. Az EFI új munkatársakkal várja az érdeklődőket. Már szenvedélybetegségekkel foglalkozó addiktológiai konzultáns is tevékenykedik a Keszthelyi Kórház épületében. Az iroda a járvány alatt online szolgáltatásokat nyújtott, július 1-től viszont már személyesen várják a klienseket.

Ha szenvedélybetegségről beszélünk, legtöbben a kábítószer-, vagy alkoholfüggőségre gondolnak - utóbbi  nagyon jellemző hazánkban. A szakemberek szerint több mint 800 ezer alkoholbeteg van Magyarországon. A mai társadalomra egyre jellemzőbbek a viselkedési függőségek. Rohamosan növekszik azok száma, akik az internet, vagy videojátékok rabjaivá válnak, de a társ-, vagy munkafüggőség is egyre több embert érint.

A szenvedélybetegségek egyre nagyobb jelenléte is indokolta, hogy az Egészségfejlesztési Iroda addiktológiai konzultánssal bővítse csapatát. Bocskai Barbara szenvedélybetegségek megelőzésével foglalkozik. Tervei közt szerepel az iskolák felkeresése, nem csak a diákokat, de a pedagógusokat, szülőket is szeretné megszólítani. A szakember természetesen az irodában is várja a klienseket.

Bocskai Barbara, az EFI addiktológiai konzultánsa: „Itt az irodán belül pedig lehetőség van egyéni konzultációkra, ami tulajdonképpen segítői beszélgetés. Ide jöhet maga a szenvedélybeteg is, vagy akár olyan érintett személy, aki a szenvedélybetegségnek még csak a kezdeti tüneteit produkálja, illetve jöhetnek hozzátartozók is, amit szeretnék kihangsúlyozni, nagyon fontosnak tartok, mivel a szenvedélybetegség az egész családot érinti.”  

Az addiktológiai konzultáns fő feladata a megelőzés, de szükség esetén megfelelő szakemberhez tudja irányítani a szenvedélybeteget. Az Egészségfejlesztési Iroda a járvány idején online szolgáltatásokat nyújtott. Az újranyitás után első sorban a lelki egészségre fókuszálnak az új munkatársakkal. 

„Július 1-től nyitottunk már, amitől már tudjuk fogadni a klienseket. A táplálkozással, állapotfelméréssel Futó Csilla dietetikus kolléganőnk foglalkozik, a lelki egészség megőrzésével pedig Kovács-Kósa Tímea és Bocskai Barbara kolléganőnk. Mindenkit szeretettel várunk, elindultak a mozgásprogramjaink is és szeretnénk, hogy ha minél többen jönnének most állapotfelmérésre” - nyilatkozta Hegedüs Mária irodavezető. 

Az érdeklődők olyan mozgásformák közül választhatnak, mint az egyéni torna, gerinciskola, nordic walking, de lehetőség van a Bemer kezelésre is. A lelki egészség terén nem csak addiktológiai konzultáns, hanem mentálhigiénés szakember is fogadja az érdeklődőket. Az Egészségfejlesztési Iroda szolgáltatásai továbbra is ingyenesek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó