+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A lelki egészségre fókuszálnak az EFI-ben
2020. július 21. kedd 10:39 - Keszthely
A lelki egészségre fókuszálnak az EFI-ben
A lelki egészségre fókuszálnak a járvány utáni időszakban az Egészségfejlesztési Irodában. Az EFI új munkatársakkal várja az érdeklődőket. Már szenvedélybetegségekkel foglalkozó addiktológiai konzultáns is tevékenykedik a Keszthelyi Kórház épületében. Az iroda a járvány alatt online szolgáltatásokat nyújtott, július 1-től viszont már személyesen várják a klienseket.

Ha szenvedélybetegségről beszélünk, legtöbben a kábítószer-, vagy alkoholfüggőségre gondolnak - utóbbi  nagyon jellemző hazánkban. A szakemberek szerint több mint 800 ezer alkoholbeteg van Magyarországon. A mai társadalomra egyre jellemzőbbek a viselkedési függőségek. Rohamosan növekszik azok száma, akik az internet, vagy videojátékok rabjaivá válnak, de a társ-, vagy munkafüggőség is egyre több embert érint.

A szenvedélybetegségek egyre nagyobb jelenléte is indokolta, hogy az Egészségfejlesztési Iroda addiktológiai konzultánssal bővítse csapatát. Bocskai Barbara szenvedélybetegségek megelőzésével foglalkozik. Tervei közt szerepel az iskolák felkeresése, nem csak a diákokat, de a pedagógusokat, szülőket is szeretné megszólítani. A szakember természetesen az irodában is várja a klienseket.

Bocskai Barbara, az EFI addiktológiai konzultánsa: „Itt az irodán belül pedig lehetőség van egyéni konzultációkra, ami tulajdonképpen segítői beszélgetés. Ide jöhet maga a szenvedélybeteg is, vagy akár olyan érintett személy, aki a szenvedélybetegségnek még csak a kezdeti tüneteit produkálja, illetve jöhetnek hozzátartozók is, amit szeretnék kihangsúlyozni, nagyon fontosnak tartok, mivel a szenvedélybetegség az egész családot érinti.”  

Az addiktológiai konzultáns fő feladata a megelőzés, de szükség esetén megfelelő szakemberhez tudja irányítani a szenvedélybeteget. Az Egészségfejlesztési Iroda a járvány idején online szolgáltatásokat nyújtott. Az újranyitás után első sorban a lelki egészségre fókuszálnak az új munkatársakkal. 

„Július 1-től nyitottunk már, amitől már tudjuk fogadni a klienseket. A táplálkozással, állapotfelméréssel Futó Csilla dietetikus kolléganőnk foglalkozik, a lelki egészség megőrzésével pedig Kovács-Kósa Tímea és Bocskai Barbara kolléganőnk. Mindenkit szeretettel várunk, elindultak a mozgásprogramjaink is és szeretnénk, hogy ha minél többen jönnének most állapotfelmérésre” - nyilatkozta Hegedüs Mária irodavezető. 

Az érdeklődők olyan mozgásformák közül választhatnak, mint az egyéni torna, gerinciskola, nordic walking, de lehetőség van a Bemer kezelésre is. A lelki egészség terén nem csak addiktológiai konzultáns, hanem mentálhigiénés szakember is fogadja az érdeklődőket. Az Egészségfejlesztési Iroda szolgáltatásai továbbra is ingyenesek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár