+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 25. alkalommal szervezték meg az erdőgazdálkodók lőversenyét
2020. július 20. hétfő 15:52 - Gyenesdiás
25. alkalommal szervezték meg az erdőgazdálkodók lőversenyét
58 versenyző részvételével szervezték meg az erdőgazdálkodásban dolgozók lőversenyét Gyenesdiáson. A viadalra 25. éve ékeznek erdész-vadászok az ország számos erdőgazdaságából. Az indulóknak ez úttal is futóvadra, állócélra és korongokra kellett vadászniuk. A verseny célja a lőtudás fejlesztése mellett a kapcsolatok ápolása.

A korongvadászaton is bizonyítaniuk kellett az ügyességüket a lőverseny résztvevőinek. A gyenesdiási lőtéren két állásból is célba vehették a vadászok a korongokat. A versenykiírás szerint kétszer 25, különböző helyekről érkező korongot kellett eltalálni a maximális pontszám érdekében. A versenyzők többsége már gyakorlottan foglalta el a lőállásokat, ugyanakkor elmondták, a munkájukat is segíti a program.      

„A lőkészség fejlesztése, ami nagyon jó nekünk, valamint a társaság, az erdőgazdaságok között. Kollégák vannak itt, távolabbi kollégák, akikkel évente csak pár alkalommal vagy soha nem találkoztunk még, és itt össze tudunk jönni.” - mondta a Gemenc Zrt. kerületvezető erdész-vadásza, Babos Imre.

Az erdőgazdálkodásban dolgozók viadalát 25. alkalommal szervezték meg Gyenesdiáson. A megmérettetés egyben felkészülés is az őszi vadászati szezonra, így előtérbe kerül a lőtudás fejlesztése és a fegyverek minél biztonságosabb használatának gyakorlása. A résztvevőknek három területen kellett feladatokat teljesíteniük, a futóvad, az állócél és a korongvadászat során is szerezhettek pontokat. A futócél esetében a találatokat a legkorszerűbb berendezés jelzi.

„Mikrofonok figyelik a lövedéknek a haladását és abból számolják ki egy virtuális céltáblán, hogy hol volt a becsapódás. Halálpontosan számol a gép, ezeket használják az olimpián, a világbajnokságon, kontinentális versenyeken, és ez egy meglehetősen korszerű rendszernek számít.” - tájékoztatott Keczeli Zoltán, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub létesítményvezetője.

A versenyen nem csak az erdőgazdálkodások aktív dolgozói, hanem erdészeti középiskolák vagy egyetemek tanulói, valamint már nyugdíjazott vadászok is indulhattak. Az esemény célja többek között a lősport népszerűsítése, a vadászkultúra ápolása és az erdész-vadász barátságok elmélyítése.

„Ez egy olyan felkészülés a kollégák számára a vadászati szezonra, a lősportban sportszerűen tevékenykedő, induló kollégáknak, ami gyakorlatilag egy olyan mércét állít nekik, olyan gyakorlási lehetőséget ad, amivel a nemzetközi porondon is, a versenyeken, illetve a hazai lövészversenyeken is megállják a helyüket a kollégáink.” - emelte ki Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási Osztályának vezetője.

A pénteki lőversenyen 58 induló vett részt az ország minden tájáról. A megmérettetésen számos gyakorlott versenyző vett részt, a nap végén azonban a házigazda Bakonyerdő Zrt. csapatának sikerült diadalmaskodni.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó