+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zalai strandok az élmezőnyben
2020. július 17. péntek 16:53 - Keszthely
Zalai strandok az élmezőnyben
A zalai partszakasz minden települése rendelkezik olyan stranddal, mely ötcsillagos Kék Hullám Zászlót kapott. Az érintett települések polgármesterei tegnap a Városi strandon értékelték az idei minősítést. Az eseményen elhangzott, hogy az önkormányzatok közösen, minőségi fejlesztésekben gondolkodnak. A Kék Hullám Zászló minősítést 2004 óta hirdeti meg a tó menti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség.

Keszthelyen a Városi öt, a Libás négy, míg a Helikon strand háromcsillagos Kék Hullám Zászlót kapott. A Libás elnyerte a Zala Megyei Önkormányzat különdíját is. A diási Játékstrand szerezte a legtöbb pontot, szintén ez a fürdőhely a járványügyi védekezésben legfelkészültebb strand. A nagyközség Lido strandja is öt csillagot kapott, csak úgy mint Vonyarcvashegy és Balatongyörök fürdőhelyei.

A minősítés eredményéről tartott sajtótájékoztatón Keszthely polgármestere kiemelte, fontos, hogy együtt vannak itt a környező települések polgármesterei. Nagy Bálint hangsúlyozta, hogy a vendégek nem a településtáblát, hanem a térséget néznek, amikor szabadidejüket tervezik.

„Alapvetően fontosnak tartom azt, hogy a környező települések térségben gondolkozzanak és az itt lévő települések vezetői rendszeresen egyeztessenek és amikor nagyobb szabású fejlesztéseket terveznek a saját településieken, akkor azt a településnél nagyobb koncepcióban valósítsák meg és készítsék elő” - fogalmazott Nagy Bálint. 

Egység fogalmazódott meg a minőség jegyében – kezdte gondolatát Gyenesdiás polgármestere. Gál Lajos szerint a 10 éve elindított családbarát strandkoncepciójuk beigazolódott, melyet az eredmények évről-évre igazolnak.

„Jó úton járunk, a Magyar Turisztikai Ügynökség fejlesztési forrásai jó helyre kerültek, jók voltak a lakosság, illetve a vendégek visszajelzései – ezeket igyekeztünk minőségi módon beépíteni és természetesen a biztonságra is igyekeztünk odafigyelni mind a parkolókban, a bejáratban, a környezetben, a vizesblokkokban” - emelte ki Gál Lajos. 

A zalai települések egységet képeznek és segítik egymást – hangsúlyozta Vonyarcvashegy polgármestere. Pali Róbert szerint az eredmények alapján is látható, hogy céljaik, elképzeléseik vannak a strandüzemeltetőknek és ezek tükrében folyamatosan fejlesztenek is. 

Pali Róbert hozzátette: „Nem csak az ide látogató vendégek számára szeretnénk kiválót nyújtani, hanem az itt lakók számára is. Térségben gondolkozom, nem csak táblától tábláig, ezért nagy büszkeség, hogy a négy zalai Balaton-parti település egységesen tudta elhozni az öt csillagot és ezt nem adják oda ingyen.”

A strandból befolyó bevételeket vissza kell fogatni a fürdőhelyek fejlesztésére – vélekedik Biró Róbert. Balatongyörök polgármestere szerint a zalai partszakaszon az elmúlt években látszott ez a felfogás, ám a koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt idén ez máshogy alakulhat. 

„Nagyon fontos, hogy legyen a saját adóbevételeink mellett olyan forrásaink, amiből az önként vállat feladatainkat – akár a kultúráról, akár a civil egyesületek támogatásáról beszélünk – azokat valamilyen szinten tudjuk finanszírozni, úgyhogy az idei strandbevételek sajnos nem a strandra fognak valószínűleg visszafordítódni, hanem ezeket a költségeket fogják pótolni” - nyilatkozta Biró Róbert. 

Keszthelyen az elmúlt évben a Libás strand kapott kiemelt szerepet a fejlesztések terén. Az idei szezon végeztével mindhárom strandon jelentős beruházások kezdődőnek meg – tette hozzá Nagy Bálint. A beruházások célja a minőségi attrakcióbővítés. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó