+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Költözik a Vöröskereszt
2020. június 19. péntek 07:44 - Keszthely
Költözik a Vöröskereszt
Költözik a Magyar Vöröskereszt helyi területi szervezete. Az elmúlt évtizedekben a Kossuth Lajos utca 45-ös szám alatti udvarban tevékenykedtek; július elsejétől pedig már egy új helyen, a Vásártér tíz udvarában látják el a hozzájuk fordulókat. A nyitásig - helyszűke miatt - egyelőre nem fogadnak adományokat, de azt követően szívesen fogadják a szezonális tárgyakat, ruhaneműket.

A Kossuth Lajos utca 45. alatti épületben dolgoztak huszonhárom éven keresztül a Vöröskereszt munkatársai. Itt volt az iroda, valamint az öt éve megnyitott adománycentrum. Az udvar egyik garázsában tárolták a lakosság által leadott ruhaneműket, egyéb tárgyakat. Ezek átszállítása még folyamatban van.

Az elmúlt hetekben a Városüzemeltető Egyszemélyes Kft. udvarára költözött a Magyar Vöröskereszt helyi területi szervezete. Egy nagyobb, felújított épületben fogadják a jövőben a rászorulókat, akiknek továbbra is ruhaneműkkel, egyéb használati tárgyakkal segítenek. De itt szervezik majd a véradásokat, elsősegély tanfolyamokat és vizsgákat; nyújtanak jogi segítséget és egyéb szolgáltatásokat - mondta el a területi vezető. A költözéssel száznegyven négyzetméterre bővült a hasznos terület. Kapcsándy Máriától megtudtuk: "Három hete kezdtük el a költözést. A koronavírus miatt március 24-én bezártunk, egyedül a véradás szervezése folyt, illetve telefonos ügyfélszolgálatot tartottunk - jogi tanácsadás keretében. Három hete tértünk vissza és mindjárt azzal kezdtük, hogy átköltöztünk ide. Addigra itt a VÜZ Kft. felújította ezt a helyiséget. El kell mondani, hogy nagyon szép: műanyag ablakokat cseréltek, új padlót kaptunk, műanyag padlót, ki van festve."

A költözésre amiatt került sor, mert a tulajdonos önkormányzat a régi épületnek más funkciót tervez. Mivel az új hely kicsit nagyobb, így a jövőben talán jobban ki tudják használni a helyiségeket. Itt is rendelkezésre áll egy garázs, ezt is tárolásra fogják használni. A költözés még tart, a régi helyről az adományok kilencven százalékát hozták át. Július elsejétől nyitják meg az irodát, valamint ezzel együtt folytatódik a Fehér Gyűrű áldozatsegítő egyesület Zala megyei irodájának munkája is. A tervek szerint ettől az időponttól élelmiszert is tudnak adományozni. "Hévízről, az egyik pékségből kapunk kenyeret, pékárut, süteményeket, tejtermékeket. Ezt már márciusban elkezdtük a Kossuth 45-ben is, és ezt itt lent is folytatni fogjuk, az új helyünkön - nem győzöm hangsúlyozni: Vásártér 10., VÜZ Kft. udvari épülete" - tette hozzá Kapcsándy Mária területi vezető.

Az adománycentrum kínálatában lévő ruhákat, tárgyakat pár száz forintos áron lehet megvásárolni. A befolyt összegből gyógyszert, tartós élelmiszert vásárolnak a rászorulóknak. Emellett szerdánként 9-től 15 óráig ingyenesen lehet kapni bizonyos tárgyakból, amit a személyzet állít ki. Hárman dolgoznak a Magyar Vöröskereszt helyi területi szervezeténél, valamint tíz fő önkéntes segítő munkájára támaszkodhatnak. A Fehér Gyűrű kedden 12 és 15 óra között, szerdán 10 és 12 óra között tart ügyfélfogadást. Szerdán 13 órától 15.30-ig jogi tanácsadás zajlik, de telefonon más időpont is kérhető.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó