+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Indulnak a nyári táborok
2020. június 11. csütörtök 19:06 - Keszthely
Indulnak a nyári táborok
Közeleg a tanév vége. Bár az iskolai tanév fele eltért a megszokott oktatási félévtől, a diákok mégis várják a szünidőt. A szülőknek nagy fejtörést okoz a gyermekek elhelyezése 11 héten át. Az idén arra sem lehet számítani, hogy a szülőknek, nagyszülőknek maradt a szabadságból,mert az online oktatásban mindenki elhasználta, hogy tudjon gyermekére felügyelni vagy a felügyeletét megoldani. Ezért is telnek be nagyon gyorsan a tábori lehetőségek.

A legtöbb család az óvodai,iskolai szünidőben táborokkal tudja csak megoldani a gyermekfelügyeletet. De nem csupán a gyermekmegőrzés a fontos a gyermek számára,hanem az is,hogy tartalmasan, sok új élményt szerezve töltse el  a nyári szünet nagy részét. A szervezők számítottak arra, ha a korlátozásokat feloldják, hamar betelnek a meghirdetett táborok. Így történt a legtöbb keszthelyi tábori lehetőséggel is. A Goldmark Károly Művelődési Központ 11 meghirdetett nyári táborának több mint 90%-a rövid időn belül megtelt. A szülők próbálnak a gyermek érdeklődésének megfelelően választani,de nem elhanyagolható a tábor költsége, a pénztárca barát megoldás. 

"Először is lesznek a fizetős táboraink, ugyanaz amit megszokhatott a kedves közönségünk. Vannak a 9-12-ig tartó táboraink. Ezeknek egységesen 8000 Ft a heti díja. Ebből a táborból kevesebbet szervezünk idén. Pont azért mert lesz hat pályázatos táborunk, ami úgy gondolom, hogy a szülők részére kedvezőbb,mert a hat közül öt egész napos táborunk lesz, ami azt jelenti, hogy 9-15 vagy 16 óráig fognak tartani. Ebédet fogunk biztosítani a gyerekeknek. Nagyon jó környezetben ebben a szép impulzív környezetben lesznek,itt a Mesepontban például négy táborunk,kettő pedig külső helyszínen."- mondta Csengei Ágota, a GKMK igazgatója.

Csengei Ágota azt mondja sokkal nagyobb felkészülést igényelnek most a tábori hetek a higiéniás szabályok betartása miatt.

"Az egészségügyi feltételeknek meg kell felelnünk. Ami azt jelenti,hogy a szülőknek le kell nyilatkozni, hogy a gyermekük nem beteg, nem lázas és semmilyen fertőző és krónikus betegségben nem szenved. Tehát akkor jöhetnek a kisgyerekek. Utána pedig itt a házon belül, amikor már itt a helyszínen vagyunk, akkor pedig nekünk kell arra figyelni,hogy folyamatosan fertőtlenítővel ellátni a helyiségeket. Itt lesz mindig egy kolléganő aki a kilincseket,mosdókat és minden egyebet fertőtlenít."- adott tájékoztatást az intézményvezető.

Az augusztusi rajztáborba, a tánctáborba és a Tanuljunk tanulni! táborba még lehet jelentkezni. Azonban a  kerámia ,agyagozó és korongozó táborba már csak korlátozott létszámban.

"Június 29-től várjuk a diákokat, akik már jelentkeztek. Hiszen a táborokra való jelentkezés nagyrészt betelt. Van egy olyan táborunk ami különleges újdonság itt a Balatoni Múzeumban, ez a játékkészítés tábor. Erre még lehet jelentkezni a Balatoni Múzeum honlapján. A többi táborunk, a természetismeret, a régészet tábor, ill. megint egy újdonság az inforobotika- ezek már mind beteltek."- tájékoztatott a múzeumigazgató-helyettes,Németh Péter.

A múzeumi táborokba korábban 8-10 éves gyermekek jelentkeztek. Az újdonságokkal azonban megszólították a 10-14 éves korosztályt is –mondta Németh Péter.A múzeum táborai nagyon népszerűek. Olyan kulisszák mögé vezetik el a táborlakókat ami mások előtt nincs nyitva. Mind a régész táborba ,mind a természet és környezetismereti táborba évek óta már, az  egész országból érkeznek tanulók. Az együtt töltött időben, jó közösségben játékos formában sajátítják el az új ismereteket, fedezik fel a környéket. De sok a játék, a nevetés és a szabadban eltöltött idő is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus