Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Az idei szünidőben "kalákáznak" a táborozók
2020. júl. 29. szerda | Keszthely
Az idei szünidőben "kalákáznak" a táborozók
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely évek óta a nyári szünidőben várja a táborozni vágyókat. A Majorbéli Kaláka az idén is sok kisgyermeknek nyújt maradandó élményt. Kézműves foglalkozások, állatsimogatók, a régi paraszti világ megismerése gazdagítja a táborozók minden napjait.

A kiállítóhely udvarán, az árnyas fa alatt levendulazsákot készítenek a táborlakók. Minden napra jut valami újdonság a gyerekeknek. A Majorbéli Kaláka a térség egyik legkedveltebb szünidős tábora. Pezsgő élet folyik a táborban, tartalmas foglalkozásokkal.

"Mindig kézműveskedünk. Tegnap agyagoztunk, tegnapelőtt dobozt festettünk. Délután mindig le szoktunk menni általában játszani és nagyon élvezem. A táborba úgy kerültem ide, hogy éppen a mamám keresett táborokat és én meg el akartam jönni."- mondta el Gurbács Zalán Balázs.

Zalán testvérével, Hannával tölt egy hetet a táborban. A kislány örömmel mesélte a hét eleji anyagozásról is.

"Először kaptunk egy tégla, anyag, hurka anyagot amire az anyagot – ami hurka volt- rá kellett illesztenünk aztán szépen finoman le kellett simítanunk. Aztán egy ilyen formát kaptunk, amit szintén le kellett hurkáznunk, agyagoznunk."- mesélt Gurbács Hanna Zara.

A kis táborlakók felügyeletében és a kézműves foglalkozások koordinálásában középiskolás diákok is segítenek. Így a nap végén mindenki sikerélménnyel térhet haza.

"Egyenlőre nagyon tetszik a tábor. Három napja vagyunk itt és az egyik osztálytársam szólt, hogy lesz ez a tábor. Én igazából közösségi munkaszolgálat miatt jöttem,mert az 50 órát teljesíteni kell az iskolában. De amúgy is nagyon  tetszik a tábor, szeretek gyerekekkel lenni."- mondta Rónai Eszter önkéntes.

Az élménygazdaságban is mindent kipróbálhattak a gyerekek. Az állatsimogatóba szinte minden táborlakó bement. Megsimogathatták a nyuszikat, a birkákat is. De tábori életből nem maradt ki az önfeledt játék sem. A régi paraszti világ gyermekjátékaival is szívesen játszottak a gyerekek és –mivel csacsi nincs  a gazdaságban- egymást húzták a kordékban, a kocsin. Ebben az évben pár hete még nem lehetett tudni, hogy a nyári szünetben lesz-e lehetőség a majorbéli Kalákában tölteni a szabadidőt.

"Nagyon sok jelentkező volt az idén. Tulajdonképpen  amikor meghirdettük az 5. és 6. táborunkat,mert a korábbi években négy időszak volt csak a hirdetésbe,egy-két nap alatt betelt sajnos. Most a vírus viszonyok miatt nem lehet több húsz gyermeknél egy táborban. "- adott tájékoztatást Dr. Szabóné Lázár Ibolya kiállítóhely-vezető.

A 7-12 éves gyermekek  még augusztusban  is kalákázhatnak 5 napon át a Majortörténeti Kiállítóhelyen. Az élmények mellett a  tábor ideje alatt készített tárgyakat is hazavihetik a kis táborlakók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2020. júl. 31. péntek 19:06 | Keszthely
Ingyenes táborban élik meg a népmesék világát.
| 2020. jún. 11. csütörtök 19:06 | Keszthely
A szünidő kezdetével indulnak a nyári táborok.
| 2019. máj. 9. csütörtök 19:03 | Keszthely
Több száz tábor várja a szünidőben a gyermekeket.
| 2018. szep. 7. péntek 09:21 | Keszthely
A Balatoni Múzeum színes programokkal várja az idei tanévben is az óvodákat, iskolákat és a családokat.
| 2017. aug. 28. hétfő 13:44 | Keszthely
A Balatoni Múzeumban tartották na 2017/18 év múzeumpedagógiai tanévnyitóját.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.