Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A tanévvel elkezdődtek a múzeumpedagógiai programok is
2018. szep. 7. péntek | Keszthely
A tanévvel elkezdődtek a múzeumpedagógiai programok is
A tanév a Balatoni Múzeumban is elkezdődött. Több éve már ,hogy sikeres program indult el a múzeumban. Nem csak történelem korszakaiban barangolhatnak a látogatók. Óvodások és diákok ismerkedhetnek meg a kiállítások anyagaival és vehetnek részt különböző érdekes programokon. Mindezt a múzeumpedagógiai programok keretében.

 Számos alkalommal szerveznek olyan programokat a Balatoni Múzeumban, amikor gyermekek ülik körül az asztalt kézműves és kreatív foglalkozáson. Arra, hogy ne csak a kiállítások anyagaival ismerkedjenek, hanem különböző családi és csoportos foglalkozásokon is tanuljanak és élményt gyűjtsenek, évek óta lehetőség van a múzeumban mert véleményük szerint a múzeumok mindig tanítanak.

"A tanévkezdéssel együtt  a múzeumpedagógiai év is elkezdődik. Pedagógusok számára mindig elmondjuk, hogy miért lényeges és hozzák a gyerekeket, használják ki  a múzeum adta lehetőségeket, hiszen a gazdag gyűjteményeink, a természettudománytól a néprajz, régészeten keresztül, ezek mind-mind segítik tulajdonképpen egy szertárként üzemelhetnek ha így fogalmazunk a pedagógusok számára és konkrét kérdésekkel is fordulhatnak hozzánk és ahhoz a témához mi tudunk kapcsolni múzeumpedagógiai órát."- adott tájékoztatást Németh Péter múzeumpedagógus.

A Balatoni Múzeum az idei évben is több programmal készült. Ahol a diákok, új ismereteket szerezhetnek  az iskolán kívüli helyszínen. A Múzeumok őszi fesztiválján lesz  ismét mesterségek napja és  a Fedezd fel Keszthelyt! ismeretterjesztő program is.

"Irodalmi estet is szervezünk idén, ami kifejezetten az irodalom iránt érdeklődő felnőtteknek vagy éppen középiskolásoknak szól. Idén november 7-én Lángi Péter lesz ennek a vendége ennek a programnak és mindig a Karácsony ami kiemelt időszak, decemberben nálunk a Balatoni Múzeumban. Itt is bemutatkozik a néprajzi gyűjteményünk, hiszen nagyon szép betlehemek találhatóak benne."- mondta a múzeumpedagógus.

Az ősz folyamán régészeti kiállítás is nyílik, ami  egész éven át várja az érdeklődőket. De a Balatoni Múzeum ebben a tanévben is közelebb megy a múzeumpedagógiai programjaival a kisebb települések oktatási intézményeihez. Az oktatáshoz több szállal kapcsolódó, érdekes témákban kitelepült előadásokkal, bemutatókkal hívják fel a figyelmet a múzeumokra, a múzeumokban található gyűjtemények értékeire.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2020. júl. 31. péntek 19:06 | Keszthely
Ingyenes táborban élik meg a népmesék világát.
| 2020. júl. 29. szerda 19:02 | Keszthely
Öt napon át nyújt élményt a gyerekeknek a Majorbéli Kaláka.
| 2020. jún. 11. csütörtök 19:06 | Keszthely
A szünidő kezdetével indulnak a nyári táborok.
| 2019. máj. 9. csütörtök 19:03 | Keszthely
Több száz tábor várja a szünidőben a gyermekeket.
| 2017. aug. 28. hétfő 13:44 | Keszthely
A Balatoni Múzeumban tartották na 2017/18 év múzeumpedagógiai tanévnyitóját.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.