Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átadták a megújult Tourinform irodát Keszthelyen
2020. jún. 10. szerda | Keszthely
Átadták a megújult Tourinform irodát Keszthelyen
Szerda délelőtt adták át a megújult Tourinform irodát Keszthelyen. A helyi intézmény az ország azon létesítményei közé tartozik, amit idén újítanak fel a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával. Az átadón elhangzott, Keszthely fontos desztináció Magyarországon, kiemelt jelentősége van a térségnek, ezért is esett elsők között erre a választás, hogy felújítsák.

21. századi hangulatú lett a Tourinform iroda Keszthelyen. Megújult a belső tér, új színek dominálnak, valamint most már a új logóval látták el a helyiséget. Az 1993-ban alapított intézmény az ország harmadik turisztikai irodája volt, jelenleg a közé az 5 iroda közé tartozik, amit idén újítanak fel a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

A megújult irodát szerdán délelőtt adták át. Az ünnepségen Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese elmondta, 21 millió forinttal tudták támogatni a belsőépítészeti munkát. Hozzátette, a digitális világ nem tudja pótolni a személyes kontaktust, a tapasztalatok szerint ugyanis a turisták nagy része biztosabbnak ítéli meg azokat az információkat, amiket személyesen kaphat.

„A Tourinform irodák szerepe óriási átalakuláson ment át az elmúlt néhány évben és ma már nem csak a vendégeknek segítenek. Tehát nem csak a végfelhasználóknak a fogyasztóknak adnak segítséget, hanem a helyben működő szolgáltatóknak is, ezért lehet azt mondani, hogy a szolgáltatók felé egy tanácsadó, segítő funkciójuk is keletkezett. Így a magánszálláshelyek és az attrakciók számára információadással segíthetnek.”

Az előzetes információk szerint a főszezonra Keszthelyre 1500 foglalás érkezett már. Könnyid László szerint ez a szám a helyi szálláshely kapacitás szempontjából jónak mondható. A foglalásokat eddig a belföldi turisták igényelték. A határok megnyitásával azonban bíznak abban, hogy a külföldi vendégek ezt a számot tovább tudják növelni. Tar László irodavezető szerint a szezonra pozitívan kell készülni.

„Valószínű, hogy a július-augusztus-szeptemberi mutatók azok minden bizonnyal jobbak lesznek, mint a tavalyiak. Nagy probléma az, hogy Keszthelyen sajnos ugye a szálláskapacitás jelen pillanatban a felújítási munkák miatt lényegesen alacsonyabb a kívánt mértéknél, így igazából nagy csodára nem számíthatunk, de az biztos, hogy Keszthelyen a szállások nagy része az 100%-os kapacitással fog működni az elkövetkezendő két hónapban.” - mondta el a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője.

Keszthely és környéke fontos desztináció Magyarországon a felmérések szerint. Több fejlesztés is megvalósul a következő időszakban, amik azt a célt szolgálják, hogy még vonzóbb legyen a turisták számára a település.

„Keszthely szempontjából a Festetics-örökség is egy turisztikailag is egy kiemelt és talán mondhatom, hogy egyik elsőszámú projektünk. E tekintetében a Festetics-kastély és a Festetics-örökségen belül elindult, illetve folyamatban lévő fejlesztések ezek kiemelten fontosak Keszthely és a térség számára. E mellett, amit kiemelnék még, ugye a Balaton-partunk, hiszen a Balaton-partunknál ott tervezési szinten, akár a szállodafejlesztések, szállodaépítésekkel kapcsoltban, sétányfejlesztésekkel és Balaton-parti attrakciófejlesztésekkel, megvalósításokkal kapcsolatban folynak az előkészítő munkálatok.” - ismertette Nagy Bálint polgármester.

A megújult Tourinform iroda már nyitva van és várják az érdeklődőket.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. már. 1. szerda 17:57 | Balatongyörök
A szokásos nagy fesztiválok mellett Györökön új programokkal készülnek a szezonra.
| 2019. máj. 23. csütörtök 16:20 | Keszthely
Az első közt újul meg a Tourinform keszthelyi irodája.
| 2018. ápr. 12. csütörtök 10:49 | Gyenesdiás
15 éves lesz májusban a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, az ország első TDM egyesülete.
| 2018. már. 23. péntek 14:22 | Keszthely
Tizennyolc éves a keszthelyi Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda.
| 2017. júl. 28. péntek 15:11 | Keszthely
Az elmúlt években három-öt százalékkal bővült a vendégéjszakák száma.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.