+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyitnak a strandok Keszthelyen is
2020. május 29. péntek 19:05 - Keszthely
Nyitnak a strandok Keszthelyen is
A hetekig tartó szigorú szabályoknak megfelelően be voltak zárva a strandok. Nem lehetett sétálni, napfürdőzni sokáig a sétányokon sem. A szigorítások oldásakor,május 4-n még Keszthelyen nem mehettünk a partra. Mára azonban minden strand várja a vendégeket, a saját és mások egészségének megőrzése érdekében betartandó szabályok mellett.

Újra birtokba vehetik a Balaton imádók a strandokat. Hetekig szigorú korlátozások voltak a koronavírus járvány miatt, ami vonatkozott a fürdőhelyekre, strandokra is. Új szabályok, óvintézkedések bevezetésével, de Pünkösdkor- ha az idő engedi - kinyitnak a keszthelyi strandok is. Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásait követve megtesznek mindent a felkészüléskor a biztonság érdekben.

"Alapvetően csak a figyelemfelhívásra tudunk összpontosítani. A Kormányhivatal kiadott egy ajánlást, amiben a strandok működését szabályozza. Ezek elég szigorú feltételeket tartalmaznak, mint üzemeltetőkre,a kültéri eszközökre, az illemhelyeknek a fertőtlenítésére. Időintervallumokat határoz meg, hogy mennyi időnként kell, és hogyan kell ezeket végrehajtani. Ezenkívül pedig felhívja a figyelmet a 1,5 méter tartására a sorban. Csak olyanok álljanak sorba, akik vásárolnak jegyet. A családok elkülönülve attól, aki a jegyet vásárolja. Mindenki tartsa a 1,5 métert. Ezt mi a pénztárak előtt csíkokkal fogjuk jelezni."-mondta el a VÜZ Nonprofit Kft. részlegvezetője, Csendes Antal.

Csendes Antal azt is elmondta, hogy kormányrendelet szabályozza a fürdőzők egymástól való távolságtartását.Ez azonban jelentősen korlátozza  a vendéglétszámot. Az idegenforgalmi szezonban, a július-augusztus hónapokban, a nyári nagy melegben, mind a három keszthelyi strand a befogadóképességének legfelső határáig meg szokott telni.

"Minden strand egy eljáráson esik keresztül, ahol meghatározzák, hogy hány fő vehet részt egyidejűleg a strandolásban, ezt úgy számolják ki, hogy  a zöld felület és a közösségi célú eszközöknek a négyzetmétere. Minden egyes vendégnek 10 négyzetméternek kell jutnia. Tehát a városi Strand estében 3500 fő befogadóképességünk van. A Libás esetében 1500  fő és a Helikon strandon 1900  fő létszám lehet egyidejűleg bent. Felhívnánk a figyelmet a keszthelyiek tekintetében, hogy a Helikon strand évek óta nem érte el a maximális 1900 főt, tehát ott bőven van lehetőség elkülönülni családunkkal. Ugyanis majdnem 2 ha-os területről beszélünk és az is egy nagyon kellemes jó kis strand.S ebben az évben a helyi lakosok részére ingyenessé válik.- adott tájékoztatást Cseneds Antal.

Az üzemeltetők bíznak abban, hogy főszezonra a korlátozások tovább enyhülnek és a megszokott létszámmal működhetnek a balatoni strandok. De nagyon fontos ,hogy egészségünk érdekében fürdőzéskor és pihenéskor is figyeljünk egymásra.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó