+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 125 dolgozójára kapott bértámogatást a Kolping Hotel
2020. május 25. hétfő 13:52 - Alsópáhok
125 dolgozójára kapott bértámogatást a Kolping Hotel
125 dolgozójára kapott bértámogatást a Kolping Hotel. Az alsópáhoki szálloda dolgozói így 23,6 millió forint kiegészítést kapnak jövedelmük mellé. Az erről szóló okiratot szombaton adta át az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László kiemelte, a kormány több munkahelyteremtő és megőrző konstrukcióval támogatja a vállalkozásokat és a dolgozókat. Különböző formában, több mint egymillió magyar embernek nyújt segítséget a magyar állam.

Az alsópáhoki Kolping Hotel március végén zárt be a járvány miatt. A vezetés szándéka az volt, hogy lehetőleg minden dolgozóját megtartsa. Első körben a tartalékjaik, utána a járuléktámogatás igénybevételével tudták ezt megoldani, rövidített foglalkoztatással. Április végén nyújtotta be igényét a szálloda a munkahelyvédelmi bértámogatásra.

Baldauf Csaba szállodaigazgató: „125 dolgozóra megigényeltük ezt a támogatást. A támogatás eredményeként a következő három hónapba – most kicsit felfelé kerekítve – durván havi 8 millió forintos támogatáshoz jut a vállalkozás, ami nyilván egy részét fedezi most már a béreknek. Ez dolgozónként 65-67 ezer forint között van /fő/hó. A többit az nulla bevétel mellett mi egészítjük ki, de mivel hogy közeledik a nyitás, reméljük, hogy vendégek is lesznek, aztán ebből a viszonylagosan mély gödörből elkezdünk kilábalni.”

A támogatásról szóló okiratot az innovációs és technológiai miniszter adta át. Palkovics László hangsúlyozta, a turizmust-vendéglátást érintette leggyorsabban a koronavírus járvány, ezért lépett a kormány ebben az ágazatban a leghamarabb.Rámutatott: a kormány elsődleges célja a meglévő munkahelyek megőrzése, a bértámogatás pedig segít a vállalkozásoknak, hogy ne kelljen leépíteni a munkavállalóit.

„Tipikusan ez a kurzarbeit, rövidített munkaidő támogatás ez erre vonatkozik, hogy ha a munkaadó legalább két órában alkalmazza a munkavállalóját, akkor az állam a különbözethez ad támogatást. Ezt direktbe a munkavállalónak adjuk, ez egy nettó összeg, nyilvánvalóan ilyen értelemben ennek a bruttója nem terheli a munkaadót. Jelen pillanatban 110 ezer kérvény érkezett be, de ez nagyjából naponta 10 ezerrel növekszik. Látunk egyfajta csökkenést,a mi jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy a gazdaság elkezdett magához térni. Ezt a rendszert addig tartjuk fenn, amíg szükséges” - nyilatkozta az innovációs és technológiai miniszter.   

A miniszter hozzátette, több konstrukcióval támogatják a munkahelyek megőrzését és újak teremtését. Például, ha a munkaadó legalább 9 hónapig foglalkoztat új dolgozót, akkor a munkavállaló bérét és terheit hat hónapig az állam fizeti. A kormány arra számít, hogy ezzel 70 ezer új munkahely jöhet létre. A beruházások támogatására pedig 200 milliárd forintra pályáztak eddig a vállalatok. Elhangzott, a turizmus szektorban további támogatási forma kidolgozását tervezi a kormány, mellyel a szektor újraindulását lehet segíteni. Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, a térségben minden második munkahely a turizmushoz-vendéglátáshoz kapcsolódik. A politikus szerint a Balaton környékén is meghatározó turizmus erősödni fog: „Továbbra is ez adja meg majd a térségnek az erejét, de ehhez valóban támogatásokra van szükség, hogy túlvészeljük ezt az időszakot, de bízhatunk benne. Én nagyon bízom benne, hogy a balatoni nyár jó lesz és hosszabb távon különösen bízhatunk abban, hogy az emberek még inkább átgondolják, hogy biztonságos helyre, Magyarországra jöjjenek, így erősödni fog a turizmus már jövőre és középtávon is.”

Az eseményen elhangzott, a munkahelyteremtő és megőrző támogatásokkal, az álláskeresői járadékkal és a közfoglalkoztatással együtt  több mint egymillió magyar ember kap támogatást a kormánytól. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az elkövetőt egy órán belül elfogta a rendőrség, előrterjesztik letartóztatásának indítványozását.
 
A szervezet is cstalakozott a világméretű Jerusalema tánc-kihíváshoz.
 
A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége több mint 4 évtized munkáját ismerte el.
 
A tavaly év végi enyhe időjárás miatt kevesebb madárral lehetett találkozni az etetőkben.
 
A Balaton-part fejlesztésével kapcsolatban várja a város vezetése a lakosság javaslatait.
 
A világ legdrágább gyógyszerére gyűjt kisfiúk gyógyulásáért a Horváth család.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár