+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 125 dolgozójára kapott bértámogatást a Kolping Hotel
2020. május 25. hétfő 13:52 - Alsópáhok
125 dolgozójára kapott bértámogatást a Kolping Hotel
125 dolgozójára kapott bértámogatást a Kolping Hotel. Az alsópáhoki szálloda dolgozói így 23,6 millió forint kiegészítést kapnak jövedelmük mellé. Az erről szóló okiratot szombaton adta át az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László kiemelte, a kormány több munkahelyteremtő és megőrző konstrukcióval támogatja a vállalkozásokat és a dolgozókat. Különböző formában, több mint egymillió magyar embernek nyújt segítséget a magyar állam.

Az alsópáhoki Kolping Hotel március végén zárt be a járvány miatt. A vezetés szándéka az volt, hogy lehetőleg minden dolgozóját megtartsa. Első körben a tartalékjaik, utána a járuléktámogatás igénybevételével tudták ezt megoldani, rövidített foglalkoztatással. Április végén nyújtotta be igényét a szálloda a munkahelyvédelmi bértámogatásra.

Baldauf Csaba szállodaigazgató: „125 dolgozóra megigényeltük ezt a támogatást. A támogatás eredményeként a következő három hónapba – most kicsit felfelé kerekítve – durván havi 8 millió forintos támogatáshoz jut a vállalkozás, ami nyilván egy részét fedezi most már a béreknek. Ez dolgozónként 65-67 ezer forint között van /fő/hó. A többit az nulla bevétel mellett mi egészítjük ki, de mivel hogy közeledik a nyitás, reméljük, hogy vendégek is lesznek, aztán ebből a viszonylagosan mély gödörből elkezdünk kilábalni.”

A támogatásról szóló okiratot az innovációs és technológiai miniszter adta át. Palkovics László hangsúlyozta, a turizmust-vendéglátást érintette leggyorsabban a koronavírus járvány, ezért lépett a kormány ebben az ágazatban a leghamarabb.Rámutatott: a kormány elsődleges célja a meglévő munkahelyek megőrzése, a bértámogatás pedig segít a vállalkozásoknak, hogy ne kelljen leépíteni a munkavállalóit.

„Tipikusan ez a kurzarbeit, rövidített munkaidő támogatás ez erre vonatkozik, hogy ha a munkaadó legalább két órában alkalmazza a munkavállalóját, akkor az állam a különbözethez ad támogatást. Ezt direktbe a munkavállalónak adjuk, ez egy nettó összeg, nyilvánvalóan ilyen értelemben ennek a bruttója nem terheli a munkaadót. Jelen pillanatban 110 ezer kérvény érkezett be, de ez nagyjából naponta 10 ezerrel növekszik. Látunk egyfajta csökkenést,a mi jó hír, hiszen ez azt jelenti, hogy a gazdaság elkezdett magához térni. Ezt a rendszert addig tartjuk fenn, amíg szükséges” - nyilatkozta az innovációs és technológiai miniszter.   

A miniszter hozzátette, több konstrukcióval támogatják a munkahelyek megőrzését és újak teremtését. Például, ha a munkaadó legalább 9 hónapig foglalkoztat új dolgozót, akkor a munkavállaló bérét és terheit hat hónapig az állam fizeti. A kormány arra számít, hogy ezzel 70 ezer új munkahely jöhet létre. A beruházások támogatására pedig 200 milliárd forintra pályáztak eddig a vállalatok. Elhangzott, a turizmus szektorban további támogatási forma kidolgozását tervezi a kormány, mellyel a szektor újraindulását lehet segíteni. Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta, a térségben minden második munkahely a turizmushoz-vendéglátáshoz kapcsolódik. A politikus szerint a Balaton környékén is meghatározó turizmus erősödni fog: „Továbbra is ez adja meg majd a térségnek az erejét, de ehhez valóban támogatásokra van szükség, hogy túlvészeljük ezt az időszakot, de bízhatunk benne. Én nagyon bízom benne, hogy a balatoni nyár jó lesz és hosszabb távon különösen bízhatunk abban, hogy az emberek még inkább átgondolják, hogy biztonságos helyre, Magyarországra jöjjenek, így erősödni fog a turizmus már jövőre és középtávon is.”

Az eseményen elhangzott, a munkahelyteremtő és megőrző támogatásokkal, az álláskeresői járadékkal és a közfoglalkoztatással együtt  több mint egymillió magyar ember kap támogatást a kormánytól. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus