+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Online oktatás és beiratkozás a Festetics György Zeneiskolában is
2020. május 21. csütörtök 17:28 - Keszthely
Online oktatás és beiratkozás a Festetics György Zeneiskolában is
Sikeresen átálltak az online oktatásra a Festetics György Zeneiskolában is. A zenepedagógusok otthonról vagy az intézményből videón keresztül tanítják a diákokat a különböző hangszereken. Az intézményben nem ez az egyetlen változás. A jövő évre szóló beiratkozást is interneten keresztül kell megoldaniuk a szülőknek és a tanulóknak.

Tanítványát  az interneten keresztül hívja Németh Ildikó hegedűtanár. A digitális zeneoktatásra a járvány miatti intézménybezárás után gyorsan tudtak átállni a pedagógusok. Mindannyian másképp reagáltak a helyzetre, hiszen különböző felszereltséggel és technika tudással rendelkeztek. Németh Ildikó szerint azonban mindenki jól vette az akadályt. A diákok is különböző módon fogadták, hogy nem léphetnek egy ideig a tantermekbe. Bár a személyes jelenlétet nem lehet pótolni, a videóhívás segítségével látják és hallják egymást a diákokkal, így közösen tudnak gyakorolni.

„Sokkal nehezebb igen. Kétszer el kell mondani, nem hallja a gyerek a másik oldalon éppen amikor ő hegedül azt az instrukciót, amit itt az óra közben, a darabok közben segítünk, hogy az mindjárt megvalósuljon. Meg kell ismételnünk és akkor újra kell kezdenünk, újra mutatni ugyanazokat a pillanatokat, hogy a gyerek meg tudja csinálni.”

A pedagógusok egy része otthonából tudja tanítani a gyermeket, de az intézmény falai között is van lehetőség a digitális oktatásra. Azoknak, akiknek viszont nem voltak meg a technikai feltételeik, őket különböző módszerekkel próbálják segíteni. Videó- és hangfelvételeket is készítenek a pedagógusok, ezek elemzésével is foglalkoznak.

Tavaly májusban a zeneiskola nyílt napján kipróbálhatták a különböző hangszereket azok, akik szerettek volna jelentkezni az intézménybe. Ezt ebben a tanévben nem tudják megszervezni a koronavírus-járvány miatt. A beiratkozásra is más lehetőséget kellett keresni. Így a jelenlegi és a leendő diákok az internet segítségével jelezhetik tanulási szándékukat.

„Ezen az adatlapon, amit kiküldünk, jelentkezhetnek. Az újaknak pedig az általános iskolákba az alsótagozatos osztályfőnököknek küldtünk ki hasonlóan ilyen tájékoztató anyagot, amin a szülők megkereshetnek minket. Természetesen rajta van az e-mailcím is meg a telefonszám is, adott esetben, ha szükséges, akkor személyesen is lehet érdeklődni. Viszont itt is, ahogy a többi iskolában is úgy tudom, hogy így van, hogy azért a személyes találkozásra nagy valószínűséggel és mindannyiunk reménye szerint augusztus vége fele, szeptemberben kerülhet sor.” - ismertette Bánhidai Tamás igazgató.

A zeneiskola igazgatója elmondta, a beiratkozás folyamatos, a további információkról bármikor érdeklődhetnek a szülők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
 
Egyelőre nem született döntés az ügyben, a Balaton kotrása azonban elengedhetetlen - vélik a szakemberek.
 
A Kékszalagot is megtartják július végén, a versenyzők felkészülését azonban megnehezítette a járvány.
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó