+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Online oktatás és beiratkozás a Festetics György Zeneiskolában is
2020. május 21. csütörtök 17:28 - Keszthely
Online oktatás és beiratkozás a Festetics György Zeneiskolában is
Sikeresen átálltak az online oktatásra a Festetics György Zeneiskolában is. A zenepedagógusok otthonról vagy az intézményből videón keresztül tanítják a diákokat a különböző hangszereken. Az intézményben nem ez az egyetlen változás. A jövő évre szóló beiratkozást is interneten keresztül kell megoldaniuk a szülőknek és a tanulóknak.

Tanítványát  az interneten keresztül hívja Németh Ildikó hegedűtanár. A digitális zeneoktatásra a járvány miatti intézménybezárás után gyorsan tudtak átállni a pedagógusok. Mindannyian másképp reagáltak a helyzetre, hiszen különböző felszereltséggel és technika tudással rendelkeztek. Németh Ildikó szerint azonban mindenki jól vette az akadályt. A diákok is különböző módon fogadták, hogy nem léphetnek egy ideig a tantermekbe. Bár a személyes jelenlétet nem lehet pótolni, a videóhívás segítségével látják és hallják egymást a diákokkal, így közösen tudnak gyakorolni.

„Sokkal nehezebb igen. Kétszer el kell mondani, nem hallja a gyerek a másik oldalon éppen amikor ő hegedül azt az instrukciót, amit itt az óra közben, a darabok közben segítünk, hogy az mindjárt megvalósuljon. Meg kell ismételnünk és akkor újra kell kezdenünk, újra mutatni ugyanazokat a pillanatokat, hogy a gyerek meg tudja csinálni.”

A pedagógusok egy része otthonából tudja tanítani a gyermeket, de az intézmény falai között is van lehetőség a digitális oktatásra. Azoknak, akiknek viszont nem voltak meg a technikai feltételeik, őket különböző módszerekkel próbálják segíteni. Videó- és hangfelvételeket is készítenek a pedagógusok, ezek elemzésével is foglalkoznak.

Tavaly májusban a zeneiskola nyílt napján kipróbálhatták a különböző hangszereket azok, akik szerettek volna jelentkezni az intézménybe. Ezt ebben a tanévben nem tudják megszervezni a koronavírus-járvány miatt. A beiratkozásra is más lehetőséget kellett keresni. Így a jelenlegi és a leendő diákok az internet segítségével jelezhetik tanulási szándékukat.

„Ezen az adatlapon, amit kiküldünk, jelentkezhetnek. Az újaknak pedig az általános iskolákba az alsótagozatos osztályfőnököknek küldtünk ki hasonlóan ilyen tájékoztató anyagot, amin a szülők megkereshetnek minket. Természetesen rajta van az e-mailcím is meg a telefonszám is, adott esetben, ha szükséges, akkor személyesen is lehet érdeklődni. Viszont itt is, ahogy a többi iskolában is úgy tudom, hogy így van, hogy azért a személyes találkozásra nagy valószínűséggel és mindannyiunk reménye szerint augusztus vége fele, szeptemberben kerülhet sor.” - ismertette Bánhidai Tamás igazgató.

A zeneiskola igazgatója elmondta, a beiratkozás folyamatos, a további információkról bármikor érdeklődhetnek a szülők.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó