+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teniszezni biztonságosan lehet
2020. május 20. szerda 16:24 - Keszthely
Teniszezni biztonságosan lehet
Teljes szolgáltatással várja a sportolókat ismét a Helikon Tenisz Club pályája. Az enyhítéseknek köszönhetően először két pályával nyithatott újra a létesítmény, azonban most már mind a négyet igénybe vehetik a játékosok. Bár sok versenyt nem rendeznek meg a sportágban, a teniszezők vallják, folyamatos gyakorlás szükséges a szinten tartáshoz.

Egyre több pattogó labda hangot hallani a Helikon Tenisz Club pályái felől. Szinte minden nap kijárnak a játékosok a Balaton-parti területre. A klubtagok örömmel vették, hogy a hosszú szünet után újra hódolhatnak szenvedélyüknek. A pályákat általában márciustól már lehetett látogatni, azonban idén a koronavírus-járvány miatt nem tudtak időben nyitni a tulajdonosok. A játék engedélyezésének hírére szinte azonnal érkeztek a játékosok a helyszínre, a szinten tartáshoz ugyanis véleményük szerint szükséges a folyamatos edzés.

„Nagyon kellett már várni, mivel ez a két hónap kihagyás számunkra, akik tényleg rendszeresen játszanak, ez nagyon rossz volt. Én is most már gyerekkorom, 7 éves korom óta folyamatosan teniszezem versenyszerűen és így nagy öröm volt számunkra, hogy egyáltalán újra tudtuk kezdeni a teniszt.” - osztotta  meg Farkas Kornél klubtag.

A Helikon Tenisz Club pályái április 15-től üzemelnek. Az első hetekben csak két pályát nyithattak meg a biztonsági előírásoknak megfelelően. Májustól azonban mind a négy salakos területen játszhatnak a teniszkedvelők, valamint a büfé teraszán is megpihenhetnek. Mint a klubelnök elmondta, a játékosoknak nem szükséges maszkot vagy kesztyűt hordaniuk, hiszen teniszezés közben akár 8 méter távolság is lehet köztük.

„Jó levegőn vagyunk, közel a Balatonhoz, gyönyörű pályán vagyunk, csak figyeljünk egymásra. Hangsúlyozom a másfél métert. Tehát nincs a játék elején kézfogás, nincs a játék után kézfogás, távolságot tartjuk be.” - mondta el Horváth Imre klubelnök.

Horváth Imre vallja, a vírus ellen a legjobban erős immunrendszerrel lehet védekezni, melyet a rendszeres, aktív testmozgással lehet támogatni. A klubelnök szerint erre kifejezetten jó választás a tenisz, ami minden izmot megmozgat. Bár a sportágról elterjedt az a tévhit, hogy csak a tehetősebbek játéka, Horváth Imre vallja, bárki kipróbálhatja azt, hiszen egy edzőcipő, kényelmes ruházat és egy teniszütő szükséges csak hozzá, a klubnál pedig kedvezőek a bérletárak. A játékosok összetartó közösséget alkotnak, így segítik is egymást a fejlődésben. A klubelnök szerint a klubtagoknak leginkább a tenisz utáni beszélgetések hiányoznak a legjobban. Bár a büfé üzemel, a teraszon is be kell tartani a járványügyi szabályokat, így a nagyobb csoportos társalgásra egyelőre nincsen lehetőség.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár