+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teniszezni biztonságosan lehet
2020. május 20. szerda 16:24 - Keszthely
Teniszezni biztonságosan lehet
Teljes szolgáltatással várja a sportolókat ismét a Helikon Tenisz Club pályája. Az enyhítéseknek köszönhetően először két pályával nyithatott újra a létesítmény, azonban most már mind a négyet igénybe vehetik a játékosok. Bár sok versenyt nem rendeznek meg a sportágban, a teniszezők vallják, folyamatos gyakorlás szükséges a szinten tartáshoz.

Egyre több pattogó labda hangot hallani a Helikon Tenisz Club pályái felől. Szinte minden nap kijárnak a játékosok a Balaton-parti területre. A klubtagok örömmel vették, hogy a hosszú szünet után újra hódolhatnak szenvedélyüknek. A pályákat általában márciustól már lehetett látogatni, azonban idén a koronavírus-járvány miatt nem tudtak időben nyitni a tulajdonosok. A játék engedélyezésének hírére szinte azonnal érkeztek a játékosok a helyszínre, a szinten tartáshoz ugyanis véleményük szerint szükséges a folyamatos edzés.

„Nagyon kellett már várni, mivel ez a két hónap kihagyás számunkra, akik tényleg rendszeresen játszanak, ez nagyon rossz volt. Én is most már gyerekkorom, 7 éves korom óta folyamatosan teniszezem versenyszerűen és így nagy öröm volt számunkra, hogy egyáltalán újra tudtuk kezdeni a teniszt.” - osztotta  meg Farkas Kornél klubtag.

A Helikon Tenisz Club pályái április 15-től üzemelnek. Az első hetekben csak két pályát nyithattak meg a biztonsági előírásoknak megfelelően. Májustól azonban mind a négy salakos területen játszhatnak a teniszkedvelők, valamint a büfé teraszán is megpihenhetnek. Mint a klubelnök elmondta, a játékosoknak nem szükséges maszkot vagy kesztyűt hordaniuk, hiszen teniszezés közben akár 8 méter távolság is lehet köztük.

„Jó levegőn vagyunk, közel a Balatonhoz, gyönyörű pályán vagyunk, csak figyeljünk egymásra. Hangsúlyozom a másfél métert. Tehát nincs a játék elején kézfogás, nincs a játék után kézfogás, távolságot tartjuk be.” - mondta el Horváth Imre klubelnök.

Horváth Imre vallja, a vírus ellen a legjobban erős immunrendszerrel lehet védekezni, melyet a rendszeres, aktív testmozgással lehet támogatni. A klubelnök szerint erre kifejezetten jó választás a tenisz, ami minden izmot megmozgat. Bár a sportágról elterjedt az a tévhit, hogy csak a tehetősebbek játéka, Horváth Imre vallja, bárki kipróbálhatja azt, hiszen egy edzőcipő, kényelmes ruházat és egy teniszütő szükséges csak hozzá, a klubnál pedig kedvezőek a bérletárak. A játékosok összetartó közösséget alkotnak, így segítik is egymást a fejlődésben. A klubelnök szerint a klubtagoknak leginkább a tenisz utáni beszélgetések hiányoznak a legjobban. Bár a büfé üzemel, a teraszon is be kell tartani a járványügyi szabályokat, így a nagyobb csoportos társalgásra egyelőre nincsen lehetőség.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó