+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fertőtlenítő szereket vásárolt az önkormányzat
2020. május 14. csütörtök 18:39 - Keszthely
Fertőtlenítő szereket vásárolt az önkormányzat
Mintegy 500 liter felület- és kézfertőtlenítő szer érkezett a mai napon a keszthelyi önkormányzathoz. A VÜZ és a GESZ Kft. a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség közreműködésével az Országos Tűzoltó Szövetség akciójában jutott hozzá a szerhez. Az önkormányzati cégek a buszmegállók és a közterületek fertőtlenítésére, valamint a napi higiénia fenntartására használjak fel a szállítmányt.

Teheratúvól érkezett a szállítmámy a keszthelyi VÜZ Kft. telephelyére. Az önkormányzat az elmúlt napokban rendelt mintegy 500 liter felület- és kézfertőtlenítőt a VÜZ és a GESZ számára. A vállalatok a buszmegállók, közterületek fertőtlenítésére és a mindennapi munkavégzéshez használják fel a szert. Az önkormányzat az Országos és a Zala Megyei Tűzoltó Szövetséggel együttműködve vásárolta meg a fertőtlenítőt.

„A Zala Megyei Tűzoltó Szövetséggel vettük fel a kapcsolatot, illetve kerestek meg minket, hogy tudnának a MOL általgyártott, haza gyártásúfertőtlenítő szereket szerezni jutányos áron. Itt kapva kaptunk az alkalmon, és az önkormányzati intézmények, cégek nevében rendeltük meg ezt a fertőtlenítőszert, amit ma átvehettünk. Ez 350 liter felületfertőtlenítő és 150 liter kézfertőtlenítő.” - tájékoztatott Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A fertőtlenítőszert a VÜZ Kft. ügyvezetője vette át, és ők is tárolják, a szállítmányból azonban jut a GESZ számára is. A most átvett mennyiség biztosan elegendő a szezon eleji elinduláshoz, az önkormányzat azonban továbbra is keresi a lehetőségeket újabb fertőtlenítő szerek beszerzésére. A MOL-lal az Országos Tűzoltó Szövetség vette fel a kapcsolatot, a megrendeléseket és a szétosztást a Budapesti Tűzoltó Szövetség önkéntes tagozata koordinálja a megyei szövetségek közreműködésével.

„Olyan 12 000 literes mennyiséget jeleztünk, hogy annyit kérnénk ebből. A MOL nagyon gyorsan reagált, jelezte, hogy adományként jelen helyzetben nem tud, de nagyon kedvező áron. A Budapesti Tűzoltó Szövetség kapta azt feladatul, hogy felmérje az igényeket és levezényelje ezeknek a megrendeléseknek az összegyűjtését a MOL felé egy kapcsolattartási pontként és számlázási helyként is.” - emelte ki Kelemen Zsolt, az Országos Tűzoltó Szövetség alelnöke.

A szétosztásnak jelenleg a második üteme zajlik, eddig országosan 23 000 liter fertőtlenítőt osztottak szét mintegy 200 településen. A szerből jutott a városgazdálkodási cégekhez, idősotthonokhoz, tűzoltó laktanyákhoz is. Zala megyében 11 helyszínre szállítottak felület- és kézfertőtlenítőt a MOL és a tűzoltó szövetség munkatársai.

„5600 liternyi felület- és kézfertőtlenítő került 11 helyszínre leszállításra, ebből a 11 helyszínből Keszthely az egyik, egyébként az egyik legnagyobb rendelési mennyiség. Ez összesen 25 szervezethez került. Egyébként a keszthelyi hivatásos tűzoltóknak is segítettünk, még önkéntes tűzoltó egyesületek, szervezetek, intézmények – itt is majd intézményekhez fog kerülni. Idősotthonok is tartoznak ebbe az intézményi rendszerbe.” - mondta Stárzsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltű Szövetség elnöke.

A fertőtlenítőkből a hivatásos tűzoltók mellett az önkéntes lánglovagokhoz is jutott. Az Országos Tűzoltó Szövetség a MOL-lal karöltve azon dolgozik, hogy folyamatosan kielégítsék a felmerülő igényeket. A szövetség közvetlenül az egészségügy és a Magyar Honvédség után jutott hozzá a fertőtlenítő szerekhez.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár