Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Használjuk a maszkot!
2020. máj. 12. kedd | Keszthely
Használjuk a maszkot!
Az arcmaszkok kötelező használatát már rendelet írja elő a nyilvános, zárt terű vagy csoportosulásra alkalmas helyeken. Vonatkozik ez többek között vendéglátóhelyek, üzletek területére is. Május 4-től nem csak könnyítések, hanem szigorítások is életbe léptek a koronavírus elleni védekezés idején. Keszthelyen, szerdai és szombati napokon benépesül a város piac tere, ami csoportosulásnak megfelelő helyszín. Megnéztük mennyire tartják fontosnak az emberek a maszk viselését.

Piac napon már a reggeli órákban sokan érkeztek a keszthelyi kedvelt szabadtéri árusítóhelyekhez. A piactér előtt, jól látható helyen kézfertőtlenítő található. Nem használják a vásárlók. Az azonban jól látható, hogy a legtöbb ember szájmaszkban érkezik. De olyanok is megfordultak a piacon, akik a nem viseltek maszkot, vagy orrot és szájat eltakaró kendőt, sálat. A zöldségféléket, gyümölcsöt, palántát árusító kistermelők is az óvintézkedések betartása mellett, maszkban árulják a portékájukat.

"Én előre is megköszönném,hogy mindenki viseli. Úgy 99%-ig. Próbálok egy-két vásárlómra rászólni, hogy a hordja, mert azért egymásra vigyáznánk.S bízzunk benne,hogy nagyon hamar túl leszünk ezen."- mondta Nagy József őstermelő.

A 168/2020.április 30-i védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet 2. paragrafusa értelmében vásárláskor kötelező a szájmaszk viselése. Kiemelten vonatkozik az üzletekre,de a csoportosulásra alkalmas helyekre is. Ez az árus negyven éve jól ismert arca a keszthelyi piacnak, nem csak betartja, hanem be is tartatja a koronavírus ellni védekezés szabályait.

"Aki hozzám jön és maszk nélkül, nem szolgálom ki. Felszólítom, hogy legyen kedves – ha van nála maszk – tegye fel, és ha nem akkor elküldöm. nem jellemző. De általában akik jönnek, „szok” rajtuk lenni, de találkoztam olyannal, akin nincs. - Fontosnak tartja?- Igen. Én vigyázok őrá, mert én felteszem a maszkot, akkor elvárom azt is, hogy akkor ő vigyázzon énrám és tegye fel. Igen, nagyon fontosnak tartom."-mondta el Varga Andrásné.

Keszthelyen a piac április elejétől várja újból a vásárlókat,azonban a 65 év felettiek továbbra is csak 9 és 12 óra között látogathatják. Már az újra nyitáskor javasolt volt a száj és az orr eltakarására alkalmas maszk és a kesztyű viselése és a másfél, két méteres távolság megtartása. A piac vásárlóinak többsége szabálykövető.

"Kicsit nehéz levegőt venni,de nem. Egyáltalán nem okoz problémát. Az ember arra gondol, hogy mi az értelme. És ha erre gondolunk, akkor már nem nehéz. Védjük egymást, magunkat!"- Kovács Andor László szerint.

A reggel 7 és 14 óra között nyitva tartó kültéri árusító helyen mindkét vásárlói idősávban sokan fordulnak meg. Nagyon fontos, hogy már az otthonunk elhagyásától fokozottan vigyázzunk saját és mások egészségére. Annak érdekében tartsuk be a veszélyhelyzetben az óvintézkedéseket!

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. szep. 27. szerda 16:40 | Keszthely
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
| 2021. már. 17. szerda 17:18 | Keszthely
Az elmaradt turisták és a járványhelyzet fokozódása is oka lehet lehet a kevesebb vásárlónak.
| 2021. már. 8. hétfő 16:32 | Keszthely
A ruha-és cipőboltok, valamint a műszaki áruházak környékén nagyobb torlódást lehetett tapasztalni.
| 2020. dec. 17. csütörtök 15:55 | Keszthely
A szekemberek szerint azonban visszafogottabb lesz az év végi kiugrás az elmúlt esztendőhöz képest.
| 2020. dec. 9. szerda 19:02 | Keszthely
Az ünnepvárás idején figyelmeztet a rendőrség.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.