+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kórusok hangversenye a tavaszvárás jegyében
2018. március 13. kedd 14:50 - Keszthely
Kórusok hangversenye a tavaszvárás jegyében
A tavaszvárás jegyében rendezték meg a keszthelyi kórusok hangversenyét. A Goldmark Károly Művelődési Központ Karnagyi Klubja több mint két évtizede szervezi a programot, hogy népdalokkal, egyházi énekekkel és könnyűzenei dallamokkal megörvendeztesse a közönséget.

A Balaton Kamarakórus ByeAlex feldolgozása aratta a legnagyobb sikert a hétfő délutáni kórustalálkozón. A tavaly újjászerveződött énekkar főként könnyűzenei slágerekkel örvendezteti meg a hallgatóságot. Ennek az egyik legfőbb oka az, hogy a fellépéseik alkalmával szeretnének minél szélesebb közönséghez eljutni.

„Szerettük volna kicsit a fiatalokat is megszólítani ezzel a dallal, hiszen a legtöbb kórus viszonylag komoly műveket ad elő. Úgy gondoltuk, hogy ez minden korosztálynak szól. Mindenképpen szerettünk volna valami olyat énekelni, amit mindenki megért.” - mondta a Balaton Kamarakórus tagja, Molnár Attila.

A könnyűzene mellett népdalok és egyházi énekek is felcsendültek a Balaton Színház nagytermében. A 22. hangversenyen 5 énekkar lépett fel, hogy műsorával megörvendeztesse a közönséget. A Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek kórusa először kapott meghívást a rendezvényre, a felkérésnek pedig nagy örömmel tettek eleget.

„Rengeteg elsős van a kórusban, körülbelül negyven, második-, harmadikos gyerekek is nagyon sokan vannak, fölsősök kevesebben, ők már egész könnyen, meg a középiskolások és a felnőtt kollégáim is szerintem nagyon jól megoldották és jól érezték magukat. Összességében úgy gondolom, hogy mindenki úgy megy haza, hogy egy nagyon jó élménnyel távozik.” - tájékoztatott a kórus karnagya, Gyulassyné Nagy Henriett.

A programot a Goldmark Károly Művelődési Központ Karnagyi Klubja szervezte meg azzal a céllal, hogy a város kórusai bemutathassák egymásnak és a közönségnek az elmúlt év munkáját. A fellépő kórusok sorát a tavaly harmincadik születésnapját ünneplő Helikon Kórus zárta. Kendeh Gusztávné kiemelte, rendkívül nagy öröm, hogy a felnőttek mellett egyre több gyerek énekel az énekkarokban.

„A karnagy mindig boldog ilyenkor. Egyrészt mert a saját kórusa szerepelhetett, és lehetett énekelni, szép műveket lehetett énekelni. Másrészt pedig a többi karnagynak az öröme is benne van az emberben, és végre a sok-sok gyerek, akiket láthattunk a Csány-Szendrey iskola Daloskedvűek kórusában 70 vagy 72 gyerek énekelt, ami óriási öröm.” - tette hozzá a Helikon Kórus vezetője.

A találkozót idén is a kórusok közös éneklése zárta. A közelgő nemzeti ünnep jegyében Kossuth-nóták csendültek fel az összkarnak köszönhetően.

Regman Karola - Keszthelyi TV                  

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó