+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teltház a szállodákban
2018. március 14. szerda 14:27 - Hévíz
Teltház a szállodákban
Az előttünk álló idei első hosszú hétvégére országszerte csaknem telt házat jegyeznek a szállodák . A szakma néhány héttel, hónappal ezelőtt még vegyes várakozásokat fűzött ehhez az időszakhoz, ugyanis bizonytalanná tette a foglalások számát a közeli húsvét. Mostanra kiderült: nem volt mitől tartaniuk.

A hévízi szállodák sem panaszkodhatnak: általában kilencven százalék, vagy e feletti a foglaltság. A parkolók telítettségén is látszik, hogy sok a vendég. Vannak, akik már a hosszú hétvége előtti napokban megérkeztek pihenni. Kincse Zsuzsa múlt héten vasárnap jött Szigetszentmiklósról.

"Általában úgy szoktuk a nyaralást összekötni, hogy a hosszú hétvégék benne legyenek, mert akkor kevesebb szabadnapot kell kivenni. Hosszú hétvégéken is mindig nagyon jól telik az ittlét, amúgy is, imádunk itt lenni, százszázalékos udvarias kiszolgálás van. Visszajárunk, visszajövünk, alig várjuk a következőt, hogy eljöjjünk, mert annyira jól érezzük mindig magunkat." - mondta el a szálloda vendége, Kincse Zsuzsa.

A Danubius lánc hévízi szállodáiban körülbelül hétszáz vendéget fognak vendégül látni. Ez már kilencvenkét százalékos foglaltságot jelent. A vendégek számára a megszokott wellness és gasztronómiai programokon kívül sok egyéb mást is kínálnak. Kulturális és gyermek programok, animációk, tavaszköszöntő rendezvények, az ünnephez kapcsolódó tevékenységek, szabadtéri programok várják a pihenni vágyókat. Az idei évben nagyon sok olyan hétvége lesz, ami nem csak két napos.

"Nem várhatjuk el azt, hogy mind a kilenc hosszú hétvége teltházzal menjen, azért van egy jelentős törzsközönségünk, ők nem tudnak kéthetente eljönni a szállodába, úgyhogy most március attól is különleges, hogy két hosszú ünnep is van, ebből az egyik az erősebb, nálunk a húsvét az erősebb, az teltházzal fog menni. Ott nagyjából 800 fővel kalkulálunk, vannak már most 100% fölötti napjaink, van ahol túltöltéssel küzdünk jelen pillanatban." - mondta el Nagy Rita, a Danubius Zrt., Hévízi szállodák igazgatója.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke úgy látja: az idei év különleges a szállodaipar számára.

"Mi ilyen óvatos optimizmussal figyeljük az eseményeket és azt valószínűsítjük, hogy a húsvét is egy magas foglaltsággal fog a hazai szállodákban telítődni. Hozzá tartozik, hogy a húsvét ugye már április elejére esik, a legelejére, amikor a külföldi gyógyvendégek elkezdenek érkezni Magyarország szállodáiba. Hajdúszoboszló, Hévíz, Harkány - csak a legismertebbeket mondjuk - Bük, Sárvár és ott már a külföldi vendégek is magas számban vannak jelen." - nyilatkozta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A teltházas hosszú hétvége általában csak a frekventáltabb területen található szálláshelyekre jellemző. Az a trend is megfigyelhető, miszerint az ünnepi hétvégéken egyre több család látogat Budapestre és az ottani programokon vesz részt. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó