Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jelentős forgalmat bonyolít a Tourinform Iroda
2018. aug. 3. péntek | Keszthely
Jelentős forgalmat bonyolít a Tourinform Iroda
Havonta akár ötezer turista is felkeresi Keszthelyen a Tourinform Irodát. Többségében hazai vendégek érdeklődnek a helyi és térségi programok iránt, de a német mellett jelentős a cseh. lengyel és szlovák ügyfelek száma. Az iroda munkatársai szerint nagyon széles a kínálat a turisták számára, nincs olyan nap, amire ne lehetne színvonalas programot találni.

Az utcán járva mindenki tapasztalhatja: idén is csúcsra jár a turisztikai szezon. Rengeteg ember van a városban és keresik a programokat, látnivalókat. Ezekből van is bőven Keszthely városában. Az eddigi statisztikák szerint a gyenge kezdet - ami az időjárásra vezethető vissza - nem látszik a számokon. A Tourinform sétáló utcai és Balaton parti irodája is nagy forgalmat bonyolít.

"Keresnek a vendégek bennünket, elsősorban programok, látnivalók miatt. Ezt ki tudjuk szolgálni a kiadott prospektusainkkal. Itt a környékben is tudunk adni látnivalókról kiadványokat. A programok tekintetében azt hiszem, hogy jól el vagyunk látva. Szinte minden napra tudunk ajánlani programokat. Kiváló, ragyogó jó a kastély komolyzenei kínálata, de vannak ugye a könnyűzenei programok is." - mondta el Zámbóné Hajdu Andrea, a keszthelyi Tourinform Iroda turisztikai munkatársa.

Zámbóné Hajdu Andrea hozzátette még: sok a fesztivál és a nyári színház is megkezdődött. Siker továbbá az immár több, mint tíz esztendős West-Balaton turisztikai kártya, ami rendkívül népszerű a turisták körében. A kerékpár kölcsönzés is keresett.

"Kiemelném: nagyon fontos a kerékpárkölcsönzésünk az irodában. Óriási számban igénylik a kerékpárokat azok a turisták, akik nem hoznak magukkal kerékpárt. Van lehetőség három órára, egy rövid kis városnézésre kerékpárral vagy akár egy napos vagy többnapos bérlésre is igénybe veszik a kölcsönzést. Nagyon nagy létszámban magyarok, de említésre méltó a külföldi vendégek igénye is a kerékpárkölcsönzésre." - emelte ki a turisztikai munkatárs.

A Tourinform Irodák kétségkívül a turisztikai ágazat egyik fontos főszereplői. Az igények a tapasztalatuk szerint folyamatos, lassú változáson mennek keresztül. Például egyre kisebb a kereslet a szálláshelyek kiközvetítésére. Ez valószínűleg az ilyen tematikájú internetes portálok térhódítása miatt jellemző. Az iroda térségi weboldala is keresett: a szezonban havi átlag negyvenezer látogatót fogad. Az irodába havi négy-ötezer turista tér be a nyári hónapokban. A legtöbben magyarok, de jelentős számú a német vendégek érdeklődése. A lengyel, cseh és szlovák nemzetiségűek is meghatározó számban érkeznek információt kérni. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2017. máj. 26. péntek 14:42 | Vonyarcvashegy
Újabb lehetőséggel csábítják Vonyarcvashegyre a túrázni vágyókat: ez az Airwheel.
| 2015. máj. 29. péntek 11:04 | Keszthely
A Tourinform Iroda két évvel ezelőtt kezdte meg a kerékpár kölcsönzési tevékenységet.
| 2023. aug. 16. szerda 15:31 | Keszthely
Egyre több turista választja Magyarországot, azon belül a Balatont.
| 2019. szep. 13. péntek 08:16 | Keszthely
Az idei nyári szezon hasonló volt, mint a tavalyi. Sok programot kínált a város, de a szálláshely kevés.
| 2019. aug. 28. szerda 19:55 | Keszthely
Augusztus 20-a után nem, de az elmúlt napokban már jelentősen csökkent a nyaralók száma a Balatonon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.