+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A járvány a szárazra űzte a kiscápákat
2020. április 14. kedd 15:15 - Keszthely
A járvány a szárazra űzte a kiscápákat
Több mint egy hónapja a szárazföldön kénytelenek edzeni a keszthelyi kiscápák. Az úszóegyesületeket is markánsan érintette a járványügyi helyzet, ugyanis az uszodák bezárása miatt csak szárazföldi edzéseket tudnak végezni. Az online felületek segítségével azonban közös munkára is lehetőség van. Szántó Kata a Kiscápák SE elnöke televíziónknak elmondta, a legfontosabb feladat most, hogy fenntartsák sportolóik motivációját.

A közösségi médiában népszerű edzésvideó alapján saját klipjüket is elkészítették a Keszthelyi Kiscápák. A gyerekek az eredeti videó alapján mozogtak, ezt rögzítették és ebből készült el az összeállítás. Az egyesület tagjai kénytelenek most a szárazon edzeni, a járványügyi helyzet miatt nincs lehetőségük az uszodákban sportolni.

Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE elnöke: „Közel egy hónapos múlt van már úszás nélkül most így az otthonokba, hiszen – ha jól emlékszem – március 11-én zárták be az uszodát. A legfontosabb dolgunk, hogy összetartsuk a csapatot a továbbiakban is, anélkül, hogy találkoznánk. Van egy zárt facebook csoportja a kiscápáknak, amiben benne vannak a szülők és a gyerekek. Ebbe a csoportba küldjük a szárazföldi edzéseket.”

Az egyesület edzői 2-3 naponta küldik a feladatokat. 8 fős csoportok alakultak, akik a netes elérhetőségeknek köszönhetően tudnak együtt edzeni. A kiscápákat és más hazai egyesületeket az Úszószövetség is segíti, heti két alkalommal tartanak online edzéseket. A szülők és a gyerekek is nagyon aktívak – köztük Oravecz Zoltán is, aki a korosztályos ranglistáján negyedik helyezett mellúszásban. A 11 éves fiú azt mondja, intenzív munkát végeznek: „Egy héten ötször és körülbelül egy óra. Vannak a nagyok és a kicsik. Én a nagy csoporthoz tartozok. Én nagyon szeretek sportolni és én maximalista vagyok nagyon és egyszerűen a sport az életem.” 

A szakemberek szerint amennyi kihagyás van a medencei edzésekből, ugyanannyi idő kell majd a vízben, hogy újra az alapszintet elérjék a sportolók. Szántó Kata szerint minden izomcsoportra érdemes dolgozni az úszóknak. Az egyesület elnöke szerint nagyon fontos most a motiváció. Nagy a veszélye, hogy sokan abbahagyhatják az élsportot. 

„Sokan félnek attól az Úszószövetségben is, meg minden edző, akikkel beszélünk, hogy hányan hagyják ezek után abba az élsportot. Nagy a veszély, hogy ilyen leállás után ugyanabba belekerülni a nulla úszóedzésről visszakerülni az akár heti 8-9 edzésre – az nem kis feladat lesz” - fogalmazott Szántó Kata, kai úgy véli, talán szeptemberben lesz lehetőségük újra medencében edzeni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár