+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A járvány a szárazra űzte a kiscápákat
2020. április 14. kedd 15:15 - Keszthely
A járvány a szárazra űzte a kiscápákat
Több mint egy hónapja a szárazföldön kénytelenek edzeni a keszthelyi kiscápák. Az úszóegyesületeket is markánsan érintette a járványügyi helyzet, ugyanis az uszodák bezárása miatt csak szárazföldi edzéseket tudnak végezni. Az online felületek segítségével azonban közös munkára is lehetőség van. Szántó Kata a Kiscápák SE elnöke televíziónknak elmondta, a legfontosabb feladat most, hogy fenntartsák sportolóik motivációját.

A közösségi médiában népszerű edzésvideó alapján saját klipjüket is elkészítették a Keszthelyi Kiscápák. A gyerekek az eredeti videó alapján mozogtak, ezt rögzítették és ebből készült el az összeállítás. Az egyesület tagjai kénytelenek most a szárazon edzeni, a járványügyi helyzet miatt nincs lehetőségük az uszodákban sportolni.

Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE elnöke: „Közel egy hónapos múlt van már úszás nélkül most így az otthonokba, hiszen – ha jól emlékszem – március 11-én zárták be az uszodát. A legfontosabb dolgunk, hogy összetartsuk a csapatot a továbbiakban is, anélkül, hogy találkoznánk. Van egy zárt facebook csoportja a kiscápáknak, amiben benne vannak a szülők és a gyerekek. Ebbe a csoportba küldjük a szárazföldi edzéseket.”

Az egyesület edzői 2-3 naponta küldik a feladatokat. 8 fős csoportok alakultak, akik a netes elérhetőségeknek köszönhetően tudnak együtt edzeni. A kiscápákat és más hazai egyesületeket az Úszószövetség is segíti, heti két alkalommal tartanak online edzéseket. A szülők és a gyerekek is nagyon aktívak – köztük Oravecz Zoltán is, aki a korosztályos ranglistáján negyedik helyezett mellúszásban. A 11 éves fiú azt mondja, intenzív munkát végeznek: „Egy héten ötször és körülbelül egy óra. Vannak a nagyok és a kicsik. Én a nagy csoporthoz tartozok. Én nagyon szeretek sportolni és én maximalista vagyok nagyon és egyszerűen a sport az életem.” 

A szakemberek szerint amennyi kihagyás van a medencei edzésekből, ugyanannyi idő kell majd a vízben, hogy újra az alapszintet elérjék a sportolók. Szántó Kata szerint minden izomcsoportra érdemes dolgozni az úszóknak. Az egyesület elnöke szerint nagyon fontos most a motiváció. Nagy a veszélye, hogy sokan abbahagyhatják az élsportot. 

„Sokan félnek attól az Úszószövetségben is, meg minden edző, akikkel beszélünk, hogy hányan hagyják ezek után abba az élsportot. Nagy a veszély, hogy ilyen leállás után ugyanabba belekerülni a nulla úszóedzésről visszakerülni az akár heti 8-9 edzésre – az nem kis feladat lesz” - fogalmazott Szántó Kata, kai úgy véli, talán szeptemberben lesz lehetőségük újra medencében edzeni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus