+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Biztonságos az ivóvíz
2020. március 20. péntek 15:02 - Keszthely
Biztonságos az ivóvíz
Biztonságos az ivóvíz, a koronavírus-járvány idején is bátran fogyasztható – áll a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. közleményében. A DRV felhívja a figyelmet, hogy a vírusi az általuk használt fertőtlenítési folyamat során inaktiválódik, így az a szolgáltatott vezetékes ivóvizet nem veszélyezteti. A járvány időszaka alatt mindenki számára elérhető a csapvíz, senkinél nem fogják elzárni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az ivóvíz fertőtlenítésnél jellemzően használt szabadaktívklór-koncentrációnál pillanatok alatt inaktiválódik a koronavírus. Védőburka ugyanis megsérül akkor, ha ezzel a fertőtlenítővel találkozik, ezáltal pedig elveszíti fertőző képességét. A DRV Zrt. tájékoztatása szerint biztossággal állítható, hogy a szolgáltatott vezetékes ivóvizet nem veszélyezteti a koronavírus, így bátran lehet azt fogyasztani.

„A DRV Zrt. biztosítja az ivóvizet minden felhasználó számára. Sőt olyan intézkedéseket is vezettünk be, mint például a korlátozási moratórium, ami azt jelenti, hogy például azoknak a felhasználóknak, akiknek a számlatartozása miatt el kellene zárnunk az ivóvizet, nem fogjuk ezt megtenni. Pont azért, hogy hozzáférjenek, kezet tudjanak mosni, tudjanak tisztálkodni. És ezúton is arra biztatok mindenkit, hogy fogyasszák a csapvizet. Nem kell felhalmozni otthon PET-palackos ásványvizeket. Környezetbarát megoldás, nem terheljük műanyaghulladékkal a környezetet, különösen ebben az időszakban, amikor a szemétszállítás egy nagyon nehéz probléma lesz.” - mondta el Lakatos Edina sajtószóvivő.

A DRV Zrt. tájékoztatása szerint a vizsgálólaboratóriumaikban a felhasználókhoz eljuttatott ivóvíz minőségét folyamatosan kontrollálják. Országosan évente átlagosan közel 900 ezer ilyen vizsgálat készül, így elmondható, hogy a csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött élelmiszer ma Magyarországon, ami bármikor elérhető, biztonsággal fogyasztható és gazdaságos. A járványhelyzetre tekintettel azonban a személyes kontaktussal járó tevékenységeket felfüggesztették.

„Bezártuk az ügyfélszolgálati irodáinkat, a bekötési vízmérők cseréjét,, a mellékvízmérő cseréket, a plombálásokat, a leolvasásokat mind későbbi időszakra átütemeztük. A személyes közműegyeztetéseket, a kivizsgálásokat, a diagnosztikai tevékenységet is felfüggesztettük, illetve későbbre ütemezzük azokat a karbantartási munkálatokat is, mint például a hálózat-tisztítás, a medence, a víztorony és a glóbusmosatás, ami vízhiánnyal járna. Tehát az most az elsődleges szempont, hogy biztosítsuk mindenkinek a vizet.”  - tette hozzá a sajtószóvivő.

Az intézkedéseket mind azért hozták létre, hogy mindenki számára biztosítsák a vezetékes vizet. Az elhalasztott időpontok változásairól értesíteni fogják a felhasználókat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár