+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan sétáltak a városban a tavaszias időben
2020. március 16. hétfő 19:17 - Keszthely
Sokan sétáltak a városban a tavaszias időben
Sokan élvezték a tavaszi napsütést a hétvégén Keszthelyen. A Balaton-parton családok sétáltak, sokan hattyút etettek, mások a játszóterezést választották a gyerekekkel. Olyanok is voltak, akik Budapestről költöztek Keszthelyre a koronavírus járvány idejére, mások pedig a sporttevékenységüket tervezik újra a megelőzés érdekében.

A második márciusi hétvégén ugyan szeles, de verőfényes napsütésben sétálhattak az emberek a Balaton-parton. A járványügyi helyzet ellenére is sokan töltötték a napjukat a parton, népszerű volt a vízimadarak etetése, de a Keszthely felirat előtt is sokan fotózkodtak. Mindemellett azonban az emberek igyekeznek körültekintően eljárni a hétköznapokban.

„Helyesnek tartom az intézkedéseket, sőt egy kicsit szigorúbbnak kellett volna legyen. Én úgy gondolom, hogy előbb kellett volna zárni a reptereket, a határokat. Tehát valahol az izolációt kellett volna erőteljesebbé tenni. Tudniillik, mint értesültünk róla, a mozgás az, ami elsősorban terjeszti a vírust, és azzal lehetne megakadályozni, hogyha minél jobban törekednénk az izolációra.” - mondta Kiss Béla.

Két család a játszótéren élvezte a tavaszi időjárást. Ők Budapesten élnek, onnan költöztek most ideiglenesen Keszthelyre. Azt mondják, közösen béreltek egy házat határozatlan időre, mert úgy vélik a vidéki kisvárosok kevésbé zsúfoltak, így itt könnyebb átvészelni a járványt.  

„Nem vagyunk biztosak benne, hogy rendelkezünk minden információval, de amit a médiában látunk az megijeszt minket. Szeretnénk mások előtt járni egy lépéssel ezért tegnap eldöntöttük, hogy ide költözünk, még azelőtt, hogy lezárják Budapestet. Itt egy biztonságos és szép környezetben vagyunk, friss levegő van, kedvesek az emberek és nem túlzsúfolt.” - tájékoztatott Roald Janse.

A koronavírus elterjedése az élet számos területét érinti. Amellett, hogy sokan otthoni munkavégzésre kényszerülnek, a szülőknek meg kell oldaniuk gyermekeik felügyeletét. Ami pedig ennél is fontosabb, programot kell találni az elmaradt rendezvények helyett. A sportolókat is kihívás elé állítja a helyzet, ugyanis sok helyen beszüntették már a csoportos edzéseket.

„Mindenképpen fontosnak tartjuk azt, hogy amit elvár tőlünk a kormányzat, meg azt gondolom, hogy az értékrendünk is, azt betartjuk. tehát amennyire lehet, otthon maradunk, a közösségi érintkezést a barátainkkal minimálisra csökkentjük. Mi futók vagyunk, úgyhogy biztos, hogy ezután nem fogunk közösségi futásokra járni, illetve azokat a futóversenyeket is biztos kihagyjuk, amit esetleg még az alacsony létszám miatt megszerveznek.” - mondta Kálmán Teréz.

A tavaszi napsütésben a Balaton-part mellett a keszthelyi Fő tér és a sétálóutca is megtelt sétálókkal. A fiatalok és családok mellett több idős emberrel is lehetett találkozni a szabadban. Ugyan ők a legveszélyeztetettebbek a betegség lefolyása szempontjából, de a járvány a fiatalokat is érinti.         

„Én nagyon kíváncsi leszek, hogy az egyetemi oktatást hogyan fogják megoldani, de szerintem ezt megoldják. Nem bánom, szerintem az jó ötlet volt, hogy a koncerteket, ilyen rendezvényeket elnapoltak. Kicsit kíváncsi leszek, mert a mozik még nem akarnak bezárni. Igazából most a munkát is átrakták home office-ba, tehát otthon fogok dolgozni. nagyrészt otthon maradok.” - emelte ki Balogh Judit.

A legújabb rendelkezések szerint a mozik is bezárják kapuikat több nem élelmiszert árusító bolttal, vendéglátó- és szórakozóhellyel együtt.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus