+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közel 590 km-t úsztak
2020. március 10. kedd 14:19 - Keszthely
Közel 590 km-t úsztak
Összesen 587.600 métert úsztak a csapatok a 24 órás úszóversenyen a hétvégén. Az eseményt tizedik alkalommal valósították meg a Csik Ferenc Tanuszodában, melynek célja a sport népszerűsítése mellett a közösségépítés. A megmérettetésen hat csapatból 180 fő vett részt.

Pontosan szombaton délben kezdődött meg az egynapos viadal. A csapattagok felváltva teljesítették a rájuk szabott távokat. Az úszásmódot is saját maguk határozhatták meg. A legtöbben a gyorsúszást választották, de akadtak, akik a pillangót, a hát- vagy a mellúszást tartották jobbnak. Az esemény jubilált az idén. Tíz évvel ezelőtt egy magánkezdeményezésre valósították meg a versenyt, pár éve azonban a Keszthelyi VÜZ Kft. szervezi.

„Bízunk benne, hogy barátságok születtek és folytatódtak. Egy egészségesebb és jobb élet felé tud vinni ez a verseny, ahol mindenki a saját teljesítményét is kipróbálhatja. Szédületes teljesítmények vannak.” - ismertette Csendes Antal fürdőüzemeltetési vezető.

A csapatoknak minimum 16 fősnek kellett lenniük, összesen 180-an vettek részt az eseményen, amelynek lebonyolítását mintegy 25 önkéntes segítette. A lefújás után a medencébe ugorva ünnepeltek az úszók. 

Az összesítést követően a verseny szervezői kiosztották a díjakat. Összesen 587.600 métert úsztak a sportolók, melyből 125.500-at az Igyunk rája csapat teljesített, ezzel ők léphettek a dobogó első fokára.

„A stratégia az volt, hogy egyszerre hárman voltunk a vízben és úgy váltóztunk. Igazából közülünk mindenki megpróbálta a maximális teljesítményt kihozni magából és szerintem ennek köszönhető, hogy ennyire jól sikerült ez az egész.” - osztotta meg  Molnár Bence az Igyunk rája csapattagja.

Különdíjakat is átadtak a versenyt követően. Nemes Klára felajánlását azok a csapatok kapták, akik a legkevesebb létszámmal teljesítették a nem mindennapi versenyt. A szervezők elmondása alapján a következő megmérettetésre már most nagy az érdeklődés, így várhatóan tizenegyedik alkalommal is megszervezik az eseményt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár