+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közel 590 km-t úsztak
2020. március 10. kedd 14:19 - Keszthely
Közel 590 km-t úsztak
Összesen 587.600 métert úsztak a csapatok a 24 órás úszóversenyen a hétvégén. Az eseményt tizedik alkalommal valósították meg a Csik Ferenc Tanuszodában, melynek célja a sport népszerűsítése mellett a közösségépítés. A megmérettetésen hat csapatból 180 fő vett részt.

Pontosan szombaton délben kezdődött meg az egynapos viadal. A csapattagok felváltva teljesítették a rájuk szabott távokat. Az úszásmódot is saját maguk határozhatták meg. A legtöbben a gyorsúszást választották, de akadtak, akik a pillangót, a hát- vagy a mellúszást tartották jobbnak. Az esemény jubilált az idén. Tíz évvel ezelőtt egy magánkezdeményezésre valósították meg a versenyt, pár éve azonban a Keszthelyi VÜZ Kft. szervezi.

„Bízunk benne, hogy barátságok születtek és folytatódtak. Egy egészségesebb és jobb élet felé tud vinni ez a verseny, ahol mindenki a saját teljesítményét is kipróbálhatja. Szédületes teljesítmények vannak.” - ismertette Csendes Antal fürdőüzemeltetési vezető.

A csapatoknak minimum 16 fősnek kellett lenniük, összesen 180-an vettek részt az eseményen, amelynek lebonyolítását mintegy 25 önkéntes segítette. A lefújás után a medencébe ugorva ünnepeltek az úszók. 

Az összesítést követően a verseny szervezői kiosztották a díjakat. Összesen 587.600 métert úsztak a sportolók, melyből 125.500-at az Igyunk rája csapat teljesített, ezzel ők léphettek a dobogó első fokára.

„A stratégia az volt, hogy egyszerre hárman voltunk a vízben és úgy váltóztunk. Igazából közülünk mindenki megpróbálta a maximális teljesítményt kihozni magából és szerintem ennek köszönhető, hogy ennyire jól sikerült ez az egész.” - osztotta meg  Molnár Bence az Igyunk rája csapattagja.

Különdíjakat is átadtak a versenyt követően. Nemes Klára felajánlását azok a csapatok kapták, akik a legkevesebb létszámmal teljesítették a nem mindennapi versenyt. A szervezők elmondása alapján a következő megmérettetésre már most nagy az érdeklődés, így várhatóan tizenegyedik alkalommal is megszervezik az eseményt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus