+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Funky Day a Zalakarosi Fürdőben
2020. február 25. kedd 15:36 - Zalakaros
Funky Day a Zalakarosi Fürdőben
Vizes versenyekkel, csúszdázással és fánkkal is várták a gyerekeket Zalakaroson a múlt hétvégi Funky Day nevű rendezvényen. A Nagykanizsai Országos Fánkfesztiválhoz kapcsolódóan minden évben megörvendeztetik a fiatalokat is valamilyen attrakcióval. Idén az évek óta támogató Zalakarosi Fürdőre esett a szervezők választása. A vidám délutánra 230 gyermek kapott meghívást.

Lélegzetvisszatartó, vizes lovas és csúszdaverseny is szerepelt a szervezők kínálatában. A gyerekek élvezték a megmérettetéseket, nagy izgalommal készültek a délutánra. A tanulók csoportokba szedve vehették birtokba a medencéket. Míg egy részük a versenyeken mérettethette meg magát, addig a többiek a gyermek vízi világ számtalan lehetőségét próbálhatták ki. Összesen 230 fiatal kapott meghívást a fürdőbe Zalakarosról és Nagykanizsáról.

„Nekem nagyon tetszik itt ez a hangulat és a csúszdák is nagyon jók. – Mi az, ami a legjobban tetszik? – A nagy csúszda.” - mesélte Török Luca a nagykanizsai Kőrösi iskola tanulója.

A Funky Day nevű rendezvény a Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál részeként valósulhatott meg. Mint a fánkfesztivál főszervezője, Kámánné Szép Terézia elmondta, a program egy napja mindig a gyerekekről szól. Kapcsolatuk évek óta szoros a fürdővel, amely támogatója a nagykanizsai rendezvénynek, így idén erre a helyszínre szervezték a gyermekprogramot.

„Nálunk mindig nagyon fontos a kreativitás és hogy valami meglepetéssel álljunk elő a gyermekek számára, úgyhogy most vízben, szárazföldön minden a gyerekekről és a farsangról kell, hogy szóljon a mai nap folyamán.”

A Zalakarosi Fürdőben a 2020-as a gyermekek éve. Mint az intézmény marketing vezetője Szekeres Éva elmondta, egész évben sok programmal készülnek a fiataloknak, melyek közül minden korosztály megtalálhatja magának a megfelelőt. Ezek közül a Funky Day volt az első, melyhez a meghívott gyerekek mellett a fürdő vendégei is szabadon csatlakozhattak.

„Úgy gondoltuk, hogy ez az első igazi nagy programja lesz a fürdőnek az idén. Ezzel is egy kicsit segítve a fánkfesztivált, illetve az első nap ugye mindig a gyerekekről szól, úgy gondoltuk, hogy a fürdő erre nagyon alkalmas helyszín lenne.”

A Zalakarosi Fürdő következő gyerekbarát programja a tavaszi szünetben lesz. Az akkorra tervezett animációs napokon különböző kreatív feladatokkal, vízi játékokkal és környékbeli túrákkal is készülnek, melyeken a Kis-Balatont is megismerhetik a fiatalok.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A pandémia idején is tudtak fejleszteni a kis zalai településen, Vindornyaszőlősön.
 
A múzeum önkéntes programja nagyon népszerű, folyamatosan érkeznek az érdeklődők hozzájuk.
 
A polgármester közleményében a napokban megjelent cikkekről mondta el a véleményét.
 
A kivitelező megőrzi az épület jellegét és tágasabb szobákat alakít ki.
 
Biztosított a jelenléti felkészülés az érettségizőknek.
 
A település tavaly is számos beruházást valósított meg támogatások által, idén is a fejlesztenek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár