+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt Gécseg András tárlata
2020. február 18. kedd 19:10 - Keszthely
Megnyílt Gécseg András tárlata
Február 17-n este nyílt meg a Fejér György Városi Könyvtár olvasó termében a Keszthelyen élő Gécseg András festőművész kiállítása. Bár már több helyen bemutatkozott alkotásaival a fiatal festő- azt mondja mindig a legfelemelőbb számára ha szülővárosában érdeklődnek képei iránt. Keszthelyen negyedik kiállításán mutatja meg legújabb műveit.

Cséby Géza irodalomtörténész ajánlotta Gécseg András festőművész alkotásait a nagyszámú közönségnek. A rajz és festészet  iránt már gyermekkorában érdeklődő művész élete úgy alakult,hogy csak hét éve kezdett el komolyabban foglalkozni a festészettel. Azóta azonban hazánk szinte minden részén ismerik már képeit.

"Minőségileg fantasztikusan jó képekről beszélünk,tehát az ő ihletője tulajdonképpen ez a táj. A környék,kicsit Gyenes ,kicsit a Balaton. Ő törzsgyökeres keszthelyi de ettől függetlenül azért az egész Balatont magába szívja és megpróbálja képein visszaadni. Ezek a képek rendkívül színesek, rendkívül szépek és nagyon-nagyon az ember lelkéhez, szívéhez szólnak."- mondta Cséby Géza irodalomtörténész.

A kiállítás a Horizont címet kapta. Az alkotó számára  a kezdetet és a végtelent jelentve. A természet tárgyai , az érintetlen világ mellett megmutatkozik a művész világa, a mindennapi élet pillanatai. Természeti képek mellett azért akad egy portré is. Pál Lászlóról aki nagy hatással van Gécseg András munkásságára. Az első pasztell képe.

"Nagyobb részt ,70%-ban gyakorlatilag pasztell krétával dolgozom,festek de használom az olajat is. Ugye vannak itt olajképek, olajfestmények. Igazából a kettő egymásra épül. Egymást építi,javítja tehát egyszer pasztellel. Egyszer olajjal de nagyobb részt a pasztell. Az ami a szerelem, úgyhogy valószínű marad is. "- adott tájékoztatást az alkotó.

A kép akkor készült el amikor az alkotó gondolata azzá teszi- vallja a keszthelyi festőművész. Munka után éjjel festeget. Akkor jönnek elő a képek, a színvilág ami megérinti. Folyamatosan képzi magát, a szép mellett mindig jobbat is szeretne. A Fejér György Városi Könyvtárban Gécseg András munkáit március 2-ig láthatja a közönség.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár