Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kortárs Művészeti Műhely
2020. már. 17. kedd | Keszthely
Kortárs Művészeti Műhely
A Helikon Kastélymúzeum Kortárs Művészeti Műhelyének alkotói évente megmutatják a nagyközönségnek munkáikat. Az idén a rendkívüli helyzetben, nem tudni meddig lesz zárva a kastély. A kiállítás válogatott anyaga már elkészült. Tizenhárom szakköri tag másfél éves alkotásaiból.

A hatodik osztályos Jordán Mihály legújabb művészi érdeklődését mutatja be. Egy éve tagja a Helikon Kastélymúzeum Kortárs Művészeti Műhelyének. Korábban rajzolni szertett de jobban vonzza a fotózás, a photoshop kínálta lehetőség amit bemutat az alkotóközösség közös kiállításán. A műhelytitkokat is elárulja.

"Először befotózom a képet, két képet és egymás mögé teszem és megvilágítom. Van  a másik amikor egy lapra kivetíti a képet és megtöröm. Így a színeket is megtöröm és fölöslegeset levágom."- mondta a műhely tagja.

Misi testvére is büszkén mutatja kiállított munkáit. Ő két évig járt a tanítója Bankó Zsolt művésztanár óráira. Középiskola tanulmányaihoz való felkészítéshez kiváló lehetőség volt számára a műhelymunka.

"Anyukám segített abban, hogy idejussak és azután szinte mindenben segített abbanés Zsolti is, hogy sokat fejlődjek és tovább tudjak tanulni a művészeti iskolába. Most ott is tanulok éppen és animáció szakra járok ."- mondta Jordán Gergely.

A művészeti műhely már hat éve működik a kastély falai között. Hetente találkoznak tagjai és egy-egy témát feldolgozva mindenki a saját érdeklődésének megfelelően alkot. Munkáikból, tanáruk segítségével kiállítást rendeznek évente. Az idei egy kicsit rendhagyó, mert nagyobb időszakot ölel fel. Közel két évet. A képek mellett animációs kisfilmek, klipp alapok is készülnek. Megmutatják, hogy az alkotásban is széles a világ, széles a lehetőségek tárháza. A tárlat  témájában három részre bontható.

"Van kettő nagyobb számban lévő téma, ez a tér és a színek kapcsolata, amit ebben a teremben láthatunk. A másik téma pedig a designe tervezés volt ami egy különlegessége ennek az idei kiállításnak és volt egy harmadik téma az pedig a tavalyi Vincent van Gogh heliogravür kiállításának az anyagát dolgoztuk fel a gyerekekkel színes formában."- adott tájékoztatást Bankó Zsolt.

Az alkotóműhelyben  született munkák mind arról tanúskodnak, hogy gyerekek jól bánnak a tehetségükkel. Sokat fejlődnek és bátran alkotnak. A munkáikból összeállított kiállítás jelenleg nem látogatható. Azonban amint kinyitja ismét kapuit a látogatók előtt a Helikon Kastélymúzeum a kortárs kis művészek képei, animációi is a nagyközönség elé tárulnak a művészeti műhely kiállítótereiben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. nov. 29. szerda 13:00 | Keszthely
A MATE Georgikon Campuson ünnepelték meg a csoportot, melynek aktivitása nem csökken.
| 2020. szep. 4. péntek 19:10 | Gyenesdiás
Megnyílt az a kollektív tárlat,melynek témája a balatoni hal.
| 2020. már. 10. kedd 19:04 | Keszthely
Kodolányi István és tanítványai mutatják be munkáikat a Vadászati Múzeumban.
| 2020. feb. 18. kedd 19:10 | Keszthely
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
| 2019. júl. 31. szerda 19:07 | Vonyarcvashegy
Huszonnyolcadik alkalommal festenek együtt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.