+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 146 keszthelyi középiskolás felvételizik
2020. február 14. péntek 15:33 - Keszthely
146 keszthelyi középiskolás felvételizik
Február 15-én jár le a felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő. A végzős középiskolás diákoknak és a felsőfokú intézményekben tanulni kívánóknak az E-felvételiben kellett rögzíteniük, hogy mely egyetemeken szeretnének továbbtanulni. A keszthelyi középiskolákból 146 diák adta be a jelentkezését.

A felsőoktatási intézményekbe idén is elektronikus úton lehetett jelentkezni. A felvi.hu oldalon minden szeptemberben induló alap,- osztatlan, mester- és felsőoktatási szakképzés és az egyetemek listája is megtalálható. A honlapon a felvételi tárgyakról, többletpontokról és a szükséges dokumentumokról is lehetett tájékozódni.

A keszthelyi Vajda János Gimnáziumban fakultatív órákon is készülnek a diákok az érettségire, hiszen ennek a vizsgának is nagy szerepe van a felvételi eljárásban. Az intézményben jelenleg három végzős osztály van, melyekbe összesen 100 tanuló jár. Mindannyian beadták a jelentkezésüket legalább egy intézménybe.

„Elsőként jelentkezésemet a Budapesti Műszaki Egyetemre adtam be a járműmérnöki szakra, hiszen ez az, ami a legjobban érdekel. Ezután megjelöltem a győri egyetemnek a járműmérnöki képzését, valamint emellett még megjelöltem a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karát is, hogy legyen választási lehetőségem.” - osztotta meg Gujgiczer Dániel a Vajda Gimnázium tanulója.

A felvételi eljárásban összesen öt helyet lehet megjelölni. A diákok egy része több szakra is beadta a jelentkezését, mivel sok területen el tudnák képzelni a jövőjüket. De természetesen olyanok is akadnak, akik céltudatosak és pontosan tudják, hogy mivel szeretnének foglalkozni az egyetem elvégzése után.

„Én fogorvos szeretnék lenni a szüleim után, úgyhogy elsőként a SOTÉ-ra adtam be. Másodszorra pedig Pécset jelöltem meg, mert a szüleim is ott végeztek.” - mondta el Babicsák Blanka Vajdás tanuló.

Keszthelyről a gimnáziumból jelentkeznek tovább a legtöbben évek óta. Az intézmény igazgatója szerint az iskola jellegéből adódóan a cél az, hogy segítsék a diákok felsőoktatásba való elhelyezkedését.

„Az elmúlt évek során egy olyan felkészítőrendszert alakítottunk ki a gimnáziumban, ami a tanulók igényeit a maximális mértékben igénybe veszi. Vagyis lehetőséget adtunk nekik, amennyiben továbbtanulási elképzeléseik megváltoznak, hogy menetközben is akár változtathatják a fakultációkat.” - ismertette Varga Sz. Gábor iskolaigazgató.

Természetesen nem csak a Vajda János Gimnáziumból szeretnének tovább tanulni a végzős diákok. Az Asbóth Szakgimnázium 98 érettségizőjéből 17 fő adta be jelentkezését, 60-an pedig ötödéven maradnak szakképesítésen. A 12. osztályos közgázosok 58-an vannak, tőlük 13-an jelentkeznek egyetemre, 45-en maradnak a szakképző évfolyamon. A 24 végzős VSZK-s közül 9 döntött úgy, hogy felsőoktatásban tanul tovább, 13-an szakképesítést végeznek. A Premontrei Gimnázium 12 végzős diákjából 3 jelezte továbbtanulási szándékát.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri árusítóhelyet csak szigorú szabályok betartása mellett látogathatják az állampolgárok.
 
A hétvégén a Balaton-parton, a kastélyparkban és a sétálóutcán is csak néhányan sétáltak.
 
Orbán Viktor kijelentette, cél annyi munkahelyet teremteni, amennyit a koronavírus tönkretesz.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó