+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Várhatóan telt házasak lesznek idén is a szálláshelyek a hosszú hétvégéken
2020. február 7. péntek 14:38 - Keszthely
Várhatóan telt házasak lesznek idén is a szálláshelyek a hosszú hétvégéken
Akár 239 nappal előre is foglalnak a magyarok szállást a hosszú hétvégékre – derült ki a szállás.hu statisztikájából. Idén a három és a négynapos hosszú hétvégékből is 3-3 lesz, így van lehetőség elutazniuk a pihenni vágyóknak. A felmérések szerint ezekben az időszakokban a hazai szálláshelyek telt házzal működnek.

A szállás.hu felmérése szerint a legfrekventáltabb időszak az augusztus 20-i hosszú hétvége. A nyári szünet miatt a családok könnyebben utaznak el ebben a periódusban pihenni. A belföldi szálláshelyeket erre az időpontra akár 239 nappal előre is lefoglalják. Az adatok szerint egyébként átlagosan 90-100 nappal előre gondolkodnak a magyarok, de az idei október 23-i hosszú hétvégére már 296 nappal előbb is foglaltak szállást a pihenni vágyók. A szállás.hu sajtószóvivője elmondta, a forgalom évről évre növekszik.

„Saját adataink alapján azt mondhatom, hogy körülbelül 50%-kal növekszik az általunk közvetített forgalom tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Itt pénzforgalomról beszélünk, tehát ebben azért a szállásadóknak az áremelése is megmutatkozik, de a vendégforgalom is némileg nő.” - mondta el Kelemen Lili sajtószóvivő.

Idén 3 négynapos hosszúhétvégére tervezhetnek az utazni vágyók. Áprilisban húsvétkor, augusztusban az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan és decemberben karácsony idején lesz hosszabb munkaszünet. Háromnapos hétvégéből ugyancsak három darab lesz, május elsejekor, pünkösdkor és az október 23-hoz kapcsolódóan. A keszthelyi Tourinform Iroda vezetője szerint a nagyobb szálláshelyek hiánya miatt a pünkösdi és az augusztus 20-i ünnepi időszakban a legjelentősebb a turisták jelenléte a városban.

„A késő tavaszi vagy kora őszi időszakban ez a hatás természetesen nálunk is jelentkezik. Gyakorlatilag a hosszú hétvégéken a város megtelik, Keszthely is. A nyári idő és a kora őszi időszakban helyet már most sem lehet nagyon kapni azokra az időszakokra, tehát augusztus 20-dika, pünkösdi hosszú hétvége, egyebek, ami jó előjel is lehet. Viszont az a baj, hogy ez a korlát, ez abban is jelentkezik, hogy a vendégéjszakák száma nem tud nőni.” - ismertette Tar László a keszthelyi Tourinform Iroda vezetője.

A statisztikák szerint a hosszú hétvégéken legszívesebben olyan településeket keresnek fel a belföldi turisták, mint Eger, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Hévíz, Gyula, Siófok és Nyíregyháza.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó