+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bővül az Európa hírű múzeum
2020. január 22. szerda 19:08 - Keszthely
Bővül az Európa hírű múzeum
A Nemzeti Kastélyprogram keretében bővülhet két új szárnnyal a Vadászati Múzeum. A két új dioráma megépítésével az az anyag is a látogatók elé kerülhet amit évek óta raktárban tárolnak. Helyhiány miatt eddig nem tudták kiállítani. Az építkezés hamarosan elkezdődik, a befejezése jövő év januárjában várható

Európa leghíresebb Vadászati Múzeuma a világvadász Hidvégi Béla által alapított keszthelyi múzeum. Az öt földrész 200 vadfaját természetes környezetben felvonultató kiállítás, a több száz darabos trófeagyűjtemény 2008 óta várja a látogatókat. Az egyedülálló gyűjteményeket felvonultató múzeum bővítése a Nemzeti Kastélyprogram keretében valósul meg.

"Számos olyan preparátumunk van amik már kinőtték a hely határait és ennek köszönhetően és részben azért is mert raktárokban is számos olyan alfaj és faj várja jobb sorsát,hogy bekerüljön és látogatóink láthassák. Ezek indokolták,hogy bővítésre kerül maga az épület. 200 négyzetmétert építünk hozzá,s ami számunkra fontos és örömteli hír, hogy vélhetőleg februárban át fogjuk adni a kivitelezőnek az építési területet."- mondta Tóth Csaba múzeumigazgató.

Két földrész, Ázsia és Afrika  állatainak a bemutatóhelye bővül 2020-ban. Nyáron kezdődik el a dioráma kialakítása. Tóth Csaba elmondta  azt is,hogy a földszinti bővítés hol kezdődik el és hol helyezik el a preparátumokat. Kialakításra kerül majd egy ősember barlang is,de az emeleten az Afrikai esőerdő rész is megújul, ott fogják a régi részt összekötni az újonnan megépült térrel. Az építkezés ideje alatt a múzeum nem zár be.

"Készülünk a szezonra,nálunk mindig a tavasztól késő őszig feszített tempóban dolgoznak a munkatársaink. Ugyanúgy látogatható. Egy rövid rész lesz lezárva, pont azért, hogy technikai okokból ne zavarjuk  a látogatottságot. Akkor lesz majd egybe nyitva amikor végleg elkészül a két új szárny."- adott tájékoztatót az igazgató.

A negyven vad fajjal és alfajjal valamint vad ritkaságokkal  bővülő Vadászati Múzeum két új szárnya,  várhatóan 2021 januárjában nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó