+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fussunk össze Dávidért
2020. január 21. kedd 13:42 - Keszthely
Fussunk össze Dávidért
Több mint 600 ezer forintot gyűjtött össze mintegy 300 sportoló vasárnap Galuska Dávid gyógykezelésére. A TRX Keszthely és a Cserszegtomajfutás Sport Egyesület vasárnap délelőtt szervezett jótékonysági futást a Festetics-kastély parkjába. Az adománygyűjtésen túl a rendezvény célja volt a közösségépítés és a sport népszerűsítése.

Reggel 9-kor rajtoltak el az első futók a Festetics-kastély parkjában. A havazás ellenére sokan vállalkoztak arra, hogy részt vegyenek a jó hangulatú programon. A futók számára valamivel több mint egy kilométeres pályát jelöltek ki a szervezők, a kört azonban többször is teljesíthették a sportolók. A program fő célja, hogy adományokat gyűjtsenek Galuska Dávid gyógykezelésére.

„Azért fontos nekem, hogy részt vegyek, mert úgy gondolom, hogy minden résztvevő részvétele számít, hogy Dávidnak minél több támogatást össze tudjunk gyűjteni. És az egészséget összekötjük vele, tehát a kellemest a hasznossal, illetve a barátaimmal érkeztem, végül is ők hívtak meg engem.” - mondta az egyik futó, Balogh Tímea.

A kastélyparkban kijelölt pályán a havas terep nehezítette a sportolók dolgát, de ez sem tántorította el őket attól, hogy egy jó célért mozogjanak. Voltak, akik kifejezetten a jótékonyság miatt érkeztek, mások pedig itt teljesítették a futóedzésüket. A szervezők igyekeztek segíteni a sportolókat, a kastély előkertjében lévő szökőkútnál felállított sátor alatt frissítőkkel látták el a futókat. A programon csapatok is részt vettek.

„Mi egy nagy családként működünk és mindig ott vagyunk, ahol segíteni tudunk és kell. Ezért hívtuk össze a futó barátainkat, hogy egy jó célért és egy nemes ügyért most összefogjunk újonnan és körözzünk közösen a kastélyban. Most értünk vissza több körről, de itt még folyamatosan folyik a közösségi futás, és felállítottuk a standokat is, ahol jó hangulatban lehet fogyasztani meleg teát.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Bagladi Viktória.

Az eseményt a TRX Keszthely és a Cserszegtomajfutás Sport Egyesület közösen szervezte meg. Az egyesületek vezetői felhívták a figyelmet, hogy az esemény nem verseny, célja a közösségépítés a sport népszerűsítése és elsősorban az adománygyűjtés. A rendezvényhez a vonyarcvashegyi iskola egyik osztálya is csatlakozott.        

„Vonyarcról érkeztünk egy ilyen kis csapattal az iskolából. Azért jöttünk, vagyis én azért jöttem, mert megérdemli, hogy adjunk neki egy esélyt, a Dávid, és egy elég jó gesztus itt lenni.” - mondta Buder Emil, a vonyarcvashegyi iskola diákja.

A sportolók jelképes összegért vehettek részt a rendezvényen, a szervezők azonban szívesen fogadták az adományokat. A sátor alatt meglepetéssel is készültek Dávidnak, a futók mindegyike aláírt egy pólót, amelyet eljuttatnak a kisfiúnak. A vasárnapi rendezvényen több mint 600 ezer forint gyűlt össze, és mintegy 300 ember futott a kastély parkjában.

„A rendezvényből befolyt összeget Dávid gyógykezelésére szeretnénk felajánlani. Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon-nagyon nemes ügy és örülök annak, hogy rettentő sok ember állt mellénk. Most egy kicsit rossz az idő, szomorkás az idő, de a lelkünkben lehet egy nagy mosoly, mert egy nagyon jó ügyért fogunk itt össze.” - tájékoztatott az egyik szervező, Krepsz Zoltán.

A szervezők kiemelték, nagy öröm, hogy a Festetics-kastély biztosította a helyszínt a rendezvényhez. Ugyan a program elsődleges célja nem a versengés volt, a nap végén díjazták a legtöbb kört futott női illetve férfi sportolót.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó