+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Január végén lejárnak az éves e-matricák
2020. január 17. péntek 17:17 - Balatonszentgyörgy/Keszthely
Január végén lejárnak az éves e-matricák
Január 31-én lejárnak az éves autópálya- és megyematricák. Azok megújítására idén is a töltőállomásokon, illetve online, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató honlapján van lehetőség. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, a hónap végén nagy lehet a tumultus, ezért érdemes minél előbb kiváltani a matricákat. Fontos tudni, hogy a nagycsaládosok kedvezménye is lejár, azt is meg kell újítani január 31-ig.

Minden évben hatalmas kereslet mutatkozik az autópálya- és a megyematricák iránt. Az ország különböző töltőállomásain már decemberben megkezdődött a roham a díjköteles útszakaszokra érvényes engedélyekért. Az e-matricák árai az idei évben nem változtak, személygépkocsiknak 42 980 forintot kell fizetniük az éves autópálya matricákért. Az értékesítési pontokon idén is felhívják a figyelmet arra, hogy a vásárlásnál minden esetben körültekintően járjunk el.                  

„Mindig felhívjuk rá a vásárlók figyelmét, hogy ellenőrizzék a rendszámot, a kategóriát, hogy jól írtuk-e. Hogyha a vásárló ebben bizonytalan, akkor minden töltőállomáson tudnak neki segíteni a kollégák abban, hogy megállapítsuk, hogy melyik díjkategóriába tartozik a gépjármű. Illetve a felségjelzést is ellenőrizni kell.” - tájékoztatott Tüskés Viktória, töltőállomás kezelő.

Fontos tudni, hogy ha a vásárlás után szembesülünk azzal, hogy nem egyeznek az adatok, akkor a tranzakciót a vásárlást követő 10 percen belül visszavonhatjuk a töltőállomáson. Ezt követően azonban csak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. 19 ügyfélszolgálati irodájában van lehetőség a téves adatok javítására, karakterenként 1490 forintért. Az e-matricát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató honlapján is meg lehet váltani. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy lehetőség szerint senki ne hagyja az utolsó pillanatra a vásárlást.       

„Január 31-én 2,5 millió matrica fog lejárni. Éves matricáról beszélünk, ami lehet országos vagy megyei matrica. Ebből a 2,5 millióból a mai napig körülbelül fél milliót újítottak meg, tehát még mindig 2 millióan nem váltották ki az új matricát. Mindenkit arra sarkallok, hogy minél hamarabb tegye ezt meg, az utolsó napokban, az utolsó órákban óriási lesz a terhelés nem csak a benzinkutakon, hanem a különböző applikációkban vagy a mi ügyfélszolgálatainkban. Azt a tumultust, a várakozást az érdemes elkerülni.” - emelte ki Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Zala megyében 17 ezer megyematrica érvényessége fog lejárni január 31-én. Ebből a mai napig 3000 darabot újítottak meg. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, azoknak, akik nagycsaládos kedvezményt vesznek igénybe, a hónap végéig meg kell újítaniuk a mentességet, a mozgássérültek kedvezménye azonban nem jár le.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár