+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Január végén lejárnak az éves e-matricák
2020. január 17. péntek 17:17 - Balatonszentgyörgy/Keszthely
Január végén lejárnak az éves e-matricák
Január 31-én lejárnak az éves autópálya- és megyematricák. Azok megújítására idén is a töltőállomásokon, illetve online, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató honlapján van lehetőség. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, a hónap végén nagy lehet a tumultus, ezért érdemes minél előbb kiváltani a matricákat. Fontos tudni, hogy a nagycsaládosok kedvezménye is lejár, azt is meg kell újítani január 31-ig.

Minden évben hatalmas kereslet mutatkozik az autópálya- és a megyematricák iránt. Az ország különböző töltőállomásain már decemberben megkezdődött a roham a díjköteles útszakaszokra érvényes engedélyekért. Az e-matricák árai az idei évben nem változtak, személygépkocsiknak 42 980 forintot kell fizetniük az éves autópálya matricákért. Az értékesítési pontokon idén is felhívják a figyelmet arra, hogy a vásárlásnál minden esetben körültekintően járjunk el.                  

„Mindig felhívjuk rá a vásárlók figyelmét, hogy ellenőrizzék a rendszámot, a kategóriát, hogy jól írtuk-e. Hogyha a vásárló ebben bizonytalan, akkor minden töltőállomáson tudnak neki segíteni a kollégák abban, hogy megállapítsuk, hogy melyik díjkategóriába tartozik a gépjármű. Illetve a felségjelzést is ellenőrizni kell.” - tájékoztatott Tüskés Viktória, töltőállomás kezelő.

Fontos tudni, hogy ha a vásárlás után szembesülünk azzal, hogy nem egyeznek az adatok, akkor a tranzakciót a vásárlást követő 10 percen belül visszavonhatjuk a töltőállomáson. Ezt követően azonban csak a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. 19 ügyfélszolgálati irodájában van lehetőség a téves adatok javítására, karakterenként 1490 forintért. Az e-matricát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató honlapján is meg lehet váltani. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy lehetőség szerint senki ne hagyja az utolsó pillanatra a vásárlást.       

„Január 31-én 2,5 millió matrica fog lejárni. Éves matricáról beszélünk, ami lehet országos vagy megyei matrica. Ebből a 2,5 millióból a mai napig körülbelül fél milliót újítottak meg, tehát még mindig 2 millióan nem váltották ki az új matricát. Mindenkit arra sarkallok, hogy minél hamarabb tegye ezt meg, az utolsó napokban, az utolsó órákban óriási lesz a terhelés nem csak a benzinkutakon, hanem a különböző applikációkban vagy a mi ügyfélszolgálatainkban. Azt a tumultust, a várakozást az érdemes elkerülni.” - emelte ki Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Zala megyében 17 ezer megyematrica érvényessége fog lejárni január 31-én. Ebből a mai napig 3000 darabot újítottak meg. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, azoknak, akik nagycsaládos kedvezményt vesznek igénybe, a hónap végéig meg kell újítaniuk a mentességet, a mozgássérültek kedvezménye azonban nem jár le.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus