Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szeptember 15. több adó befizetésének határideje
2023. szep. 13. szerda | Keszthely
Szeptember 15. több adó befizetésének határideje
Az önkormányzatoknak a helyi adókat, míg a NAV-nak a gépjárműadót kell megfizetni. Tavasszal kellett az első, szeptember 15-ig pedig a második részleteket rendezni. Új értesítést nem küldenek a hivatalok. A hagyományos módok mellett online, illetve telefonos alkalmazással is lehet rendezni az egyenleget.

Egyre többször csörög a telefon a keszthelyi Polgármesteri Hivatal adócsoportjánál. Szeptember 15. a helyi adók befizetésének határideje. A telek-, kommunális- és építményadó második részletét is e hó közepéig kell rendezni. A tavasszal kiküldött értesítő tartalmazza a mostani kötelezettséget is.

Dr. Gábor Hajnalka jegyző: „Az abban második félévre leírt fizetési kötelezettséget kell teljesíteni. Erre akár csekkes, befizetéssel, átutalással, vagy az e-önkormányzat portálon bankkártyás fizetéssel is van lehetőség. Ha és amennyiben ezt a lakosok nem találják és valakinek ezzel kapcsolatban kérdése, észrevétele lenne, nyugodtan hívhatja a kollégákat ügyfélfogadási időben telefonon, illetőleg személyesen, esetlegesen, ha csekket szeretne kérni például a kollégáktól.”

Helyi adót azoknak kell fizetni, akik január elsejével ingatlantulajdonosok.  Az adót önkéntes bevallás alapján vetik ki, tehát az adózónak kell bejelenteni, hogy ingatlant szerzett a városban. Szeptember 15-ig kell megfizetni az iparűzési adót is a vállalkozásoknak.

A gépjármű adó második részletét is szeptember 15-ig kell befizetni. A postai csekken kívül erre számos más lehetőséget biztosít a hivatal. Banki átutalással, a NAV ügyintéző felüléltén és mobilalkalmazással is rendezni lehet az adót.

„Aki NAV mobilalkalmazáson keresztül szeretné befizetni az adóját, annak le kell tölteni az applikációt a mobiltelefonra, majd a gépjárműadó csempét kiválasztva, az ügyfélkapus bejelentkezést követően már látni fogja a befizetendő összeget. Ha valaki átutalással fizet, a közlemény rovatba az adószámot, vagy az adóazonosító jelet kell beírni, nem pedig a rendszámot. Ha ez elmarad, akkor NAV nem, vagy csak késve tudja azonosítani a befizető személyét” - nyilatkozta Joó Hilda, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense. 

A NAV szerint a többinél jóval egyszerűbb a mobilalkalmazáson keresztüli befizetés. Ha korábban valaki nem fizette meg az adót, akkor az applikációban látható összeg az elmaradást is tartalmazza. Ha valaki a NAV Ügyfélportált használja és gépjárműadó-tartozása van, akkor azt az adószámlája lekérdezése után azonnal rendezheti is elektronikusan. Ha szeptember 15. előtt ellenőrzi az adatokat, a lekérdezési időszak végét át kell állítani szeptember 15. utánra, mert a gépjárműadó második részletének összege csak így lesz látható az adószámla 410-es adónemén.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
Május 21-én éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni az adóhatóság által készített tervezeteket.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Keszthely
A magánszemélyek jóvá nem hagyott tervezetei május 21-én automatikusan bevallássá válnak.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Keszthely
Az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovatban.
| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
A befizetési határidő változásáról mindenki határozatot kap a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól.
| 2024. feb. 29. csütörtök 17:18 | Keszthely
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.