+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Változott a parkolás a piaci parkolóban
2020. január 16. csütörtök 19:09 - Keszthely
Változott a parkolás a piaci parkolóban
Hosszú éveken át sorompóval ellátott parkolás volt biztosított Keszthelyen a piac területén. Az emberek megszokták,hogy az első órában ill. a piaci napokon, szerdán és szombaton nem kell parkolást fizetni. Január 6-tól változott a parkolás rendje. Megszűntek a sorompók.

Keszthelyen a piac területén található parkolóban 176 autónak van kijelölt parkolóhely. Az úgynevezett P1 Centrumparkoló használatának feltételei megváltoztak. Senkit ne érjen meglepetés ha nem találja a 2011 óta megszokott sorompót a parkoló bejáratánál.

"Az eltelt nyolc évben nagyon sok balesetveszélyes helyzetet okozott a  sorompók működése. Többen tanácstalanul álltak a bejáratnál és a kijáratnál, hogy hogyan kell bejutni ill. kijutni. Nagyon sok torlódást is okozott ez. Így lassította egyébként a ki-bejutást  a piacra is. Keszthely város képviselőtestülete úgy döntött ezért tavaly decemberben egy rendelet módosítással,hogy januártól változtat ezen a rendszeren. Egy parkoló automatás rendszer kerül bevezetésre. Hasonlóan a közterületi parkoló automatákéhoz. Most ugyanúgy a kedvezmények megmaradtak. Az első óra díjmentessége továbbra is fennáll. Illetve  a piaci napokon 8-13 óráig továbbra is díjmentesen lehet parkolni."-adott tájékoztatást Jantász Ferenc, a VÜZ Kft. Parkoló és Piacüzemeltetési részlegének vezetője.

Jantász Ferenc tájékoztatásul megmutatta az  automata használatát és elmondta továbbá, hogy a kedvezményes idő után az egyes díjszabású övezet díjai szerint kell fizetni. Szezonon kívül 160 Ft, szezonban 240 Ft az egy órai parkolás díja. A parkolójegyek vásárlását a piacon is ellenőrzik.

"Hasonlóan a közterületi parkolókhoz, itt is parkoló ellenőrök fogják ellenőrizni a jogosultságát ill. meglétét. Minden esetben viszont aki a parkolóba be fog jönni hozzánk, mindenképp az automatához kell menni. Az automata fog majd egy ingyenes jegyet adni s ezt ki kell helyezni ugyanúgy a szélvédőre, mint bárhol máshol a városban. Amennyiben valaki egy óránál többet szeretne parkolni, akkor az első óra ingyenessége számítása után tovább is parkolhat."- mondta a részlegvezető.

Februártól mobiltelfonnal és bankkártyával is lehet majd jegyet váltani. Azonban nem csak  a parkolás rendszere, hanem a közlekedés rendje is változott a piac parkoló felöli részén.  A piac rekonstrukciós munkálatai előtti közlekedési rendet visszaállították, így az Arany János utca felől is be lehet hajtani a parkolóba, kihajtani azonban továbbra is az Unterberger utca felől lehet.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Fiatal alkotó, Tóth Xénia képeit láthatja a közönség a Balatoni Múzeumban.
 
1200 ember kóstolt egyszerre fánkot a hétvégén Nagykanizsán.
 
A Nagykanizsai Országos Fánkfesztivál keretében 230 gyermek játszhatott Zalakaroson.
 
Hagyományos télbúcsúztató rendezvényét szervezte meg a Közösségi Értékekért Egyesület
 
Közel 400 jelmezes vonult fel a XX. Keszthelyi Városi Karneválon.
 
Halálos baleset történt február 22-én a 76-s főúton.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó