+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fussunk össze Keszthelyen!
2020. január 6. hétfő 14:16 - Keszthely
Fussunk össze Keszthelyen!
Fussunk össze Keszthelyen! Ezzel a felhívással szeretne közösségépítő futócsapatot szervezni egy helyi fiatalember. Kelemen Dániel célja, hogy megszerettesse a futást a környékbeliekkel és lehetőséget biztosítson az ismerkedésre is. A közösségi futást ezentúl minden héten megszervezik, melyre bármelyik alkalomtól bárki csatlakozhat.

A Helikon Emlékműnél gyülekeztek a futni vágyók szombat reggel. Az elszánt sportolókat a mínusz 1 fokos hideg sem tántorította vissza, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek, vagy elkezdhessék a sportolást. Az első alkalomra 17 fő gyűlt össze, többségük rendszeresen fut. Sokan végzik a tevékenységet párban, de olyan is akadt, aki eddig csak egyedül sprintelt.

„A futással az a helyzet, hogy az nem sport, hanem egy életforma. Én igazából kilépek a hétköznapokból és csapongok a gondolataimban. Nekem erre van szükségem. És én igazából egyedül szeretek futni, de most kipróbálom milyen, amikor csapattal futunk és húzzuk egymást.” - mondta el Toronyi Lívia.

Az esemény Kelemen Dániel ötlete alapján valósult meg. A fiatalember néhány hónapja költözött párjával a városba. Mint elmondta, tapasztalata alapján sokakban csak pár hétig marad meg a lelkesedés a sport iránt, majd elfogy a lendület. Véleménye szerint a kitartáshoz szükség van legalább egy társra, aki végig motiválóan hat a futókra, azonban az ő célja, az hogy minél többen mozogjanak együtt. A lakosságot a közösségi oldalak és más futóegyesületek segítségével szólította meg.

„Nem igazán tapasztaltam, hogy lenne a városban ilyen jellegű kezdeményezés, azon túlmenően, hogy nagyon sok kiváló sporteseménynek ad otthont ez a város, illetve környéke. Ezért úgy gondoltam, hogy veszem a bátorságot és életre hívom ezt a Fussunk össze Keszthelyen elnevezésű eseménysorozatot, amire bárki becsatlakozhat nemtők, kortól edzettségi állapottól függetlenül, úgyhogy szeretnék egy ilyen aktív közösséget létrehozni és az egészséges életmódot képviselni.” - ismertette az ötletgazda.

A csapat az első alkalmon a Helikon Park kijelölt futópályáján és a park körül is rótta a köröket. A megegyezés szerint lassú tempóban futottak, így lehetőség nyílt a beszélgetésre, ismerkedésre is. Az eseménysorozathoz minden héten szombaton 10 órától lehet csatlakozni. A tervek szerint a nyári időszakban heti három alkalomra növekszik az edzések száma. Az eseményeken négylábú kedvencekkel is részt lehet venni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó