+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fussunk össze Keszthelyen!
2020. január 6. hétfő 14:16 - Keszthely
Fussunk össze Keszthelyen!
Fussunk össze Keszthelyen! Ezzel a felhívással szeretne közösségépítő futócsapatot szervezni egy helyi fiatalember. Kelemen Dániel célja, hogy megszerettesse a futást a környékbeliekkel és lehetőséget biztosítson az ismerkedésre is. A közösségi futást ezentúl minden héten megszervezik, melyre bármelyik alkalomtól bárki csatlakozhat.

A Helikon Emlékműnél gyülekeztek a futni vágyók szombat reggel. Az elszánt sportolókat a mínusz 1 fokos hideg sem tántorította vissza, hogy hódolhassanak szenvedélyüknek, vagy elkezdhessék a sportolást. Az első alkalomra 17 fő gyűlt össze, többségük rendszeresen fut. Sokan végzik a tevékenységet párban, de olyan is akadt, aki eddig csak egyedül sprintelt.

„A futással az a helyzet, hogy az nem sport, hanem egy életforma. Én igazából kilépek a hétköznapokból és csapongok a gondolataimban. Nekem erre van szükségem. És én igazából egyedül szeretek futni, de most kipróbálom milyen, amikor csapattal futunk és húzzuk egymást.” - mondta el Toronyi Lívia.

Az esemény Kelemen Dániel ötlete alapján valósult meg. A fiatalember néhány hónapja költözött párjával a városba. Mint elmondta, tapasztalata alapján sokakban csak pár hétig marad meg a lelkesedés a sport iránt, majd elfogy a lendület. Véleménye szerint a kitartáshoz szükség van legalább egy társra, aki végig motiválóan hat a futókra, azonban az ő célja, az hogy minél többen mozogjanak együtt. A lakosságot a közösségi oldalak és más futóegyesületek segítségével szólította meg.

„Nem igazán tapasztaltam, hogy lenne a városban ilyen jellegű kezdeményezés, azon túlmenően, hogy nagyon sok kiváló sporteseménynek ad otthont ez a város, illetve környéke. Ezért úgy gondoltam, hogy veszem a bátorságot és életre hívom ezt a Fussunk össze Keszthelyen elnevezésű eseménysorozatot, amire bárki becsatlakozhat nemtők, kortól edzettségi állapottól függetlenül, úgyhogy szeretnék egy ilyen aktív közösséget létrehozni és az egészséges életmódot képviselni.” - ismertette az ötletgazda.

A csapat az első alkalmon a Helikon Park kijelölt futópályáján és a park körül is rótta a köröket. A megegyezés szerint lassú tempóban futottak, így lehetőség nyílt a beszélgetésre, ismerkedésre is. Az eseménysorozathoz minden héten szombaton 10 órától lehet csatlakozni. A tervek szerint a nyári időszakban heti három alkalomra növekszik az edzések száma. Az eseményeken négylábú kedvencekkel is részt lehet venni.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus