+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Karácsonyi ajándékműsorral kedveskedtek az időseknek
2019. december 20. péntek 19:05 - Keszthely
Karácsonyi ajándékműsorral kedveskedtek az időseknek
December 19-n tartották a hagyományos karácsonyi ünnepséget az Egyesített Szociális Intézmények Idősek Otthonában Keszthelyen. Az intézmény lakóit ajándékműsorral örvendeztették meg az ünnep alkalmával,ahol a vidám percek mosolyt csaltak az arcokra.

Vozár Péterné alpolgármester az idős embereket Assisi Szent Ferencéletének,cselekedeteinek történetével köszöntötte a város és az Idősügyi Tanácsnevében az Idősek Otthonában. Ünnepi gondolataiban kiemelve,hogy a példát mutató, gyermekeket felnevelő de mára elfáradt időseknek a legszebb karácsonyi ajándék ha meglátogatjuk őket,ha tudhatják,hogy valakire számíthatnak. Ezért is jelentős Keszthely Város Önkormányzatának és az Idősügyi Tanácsnak az a célkitűzése,hogy szoros kapcsolatot ápoljon az idősotthon lakóival és a rászoruló idősekkel.

"Karácsony közeledtével különösen fontos,hogy együtt legyünk,közös eseményeink legyenek,közösen beszélgessünk, közösen mulassunk,azonkívül nagyon fontos az,hogy az egyedül élőket akár idősotthonban akármagányosan fiatalabba vagy idősebbek fokozott figyelemmel kísérjük ebben az időszakban. Hiszen tudjuk,hogy ezek a családi ünnepek sokszor krízis helyzet egymagányos embernek. Erre szeretnénk felhívni a figyelmet,s kérünk mindenkit,hogy egy tálca süteménnyel egy jó szóval,egy telefonhívással gondoljanak azokra akik egyedül töltik az ünnepeket."- mondta Vozár Péterné.

Tál Zoltán plébános ünnepi jó kívánságai mellett az élő betlehemtörténetét, Jézus születését mesélte el az idős embereknek. Az otthon lakóitmindig nagy várakozással tölti el a közös ünneplés, a meghitt pillanatokmegélése. Az ünnepi programok.

"Nagyon jók, mert nagyon sokan nem tudunk hazamenni karácsonykor sem. Közösen megünnepeljük a karácsonyt. Van egy kis műsorunk is meg ajándékokat is kaptunk. Éppen ma kaptuk meg az ajándékokat.Egy kis kozmetikai szer, egy kis tisztálkodási szer, egy kis édesség. S örülünk neki,hogy gondol ránk az otthon vezetősége."- mondta nagy örömmel Sipos Zoltánné.

A hangulatosan feldíszített teremben szeretetműsor is várta a lakókat. Palotás Ágnes operett és musical színésznő előadásával évek óta mosolyt csal az idősek arcára. Operett, magyar nóta és karácsonyi dal összeállításaival dalra fakasztotta az embereket. Együtt énekeltek, örültek és egy rövid időre minden gondot elfelejtettek. A műsort követően közös süteményezésre is sor került. A gondoskodás, az örömszerzés azoknak is öröm volt a karácsonyi délutánon ,akik adhattak az otthon 70 lakójának.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó