+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felavatták a Szaunavilágot Zalakaroson
2019. december 19. csütörtök 17:40 - Zalakaros
Felavatták a Szaunavilágot Zalakaroson
Mintegy 450 millió forintból valósult meg a Szaunavilág a Zalakarosi Fürdőben. A kétemeletes épületben 200 ember tud egyszerre tartózkodni, ahol többek között bioszauna, gőzkabin és infraszaunák közül is választhatnak a vendégek. A helység rekordidő alatt, 7 hónapon belül készült el.

A Szaunavilágot 2017-ben tervezték meg, az alapkövet idén május 24-én helyezték el. Az építkezés a tervek szerint zajlott. A 2019-es évben több fejlesztés is megvalósult a fürdőben, ez a harmadik nagy beruházás közel 200 ember befogadására alkalmas, melyben egy 60 férőhelyes szaunát alakítottak ki. Emellett gőzkabinok, infraszauna, jakuzzi, merülőmedencék és fűtött padok várják a vendégeket.

Az összesen 7 hónap alatt megvalósított épületet csütörtökön délelőtt mutatták be. Az ünnepségen Cziráki László vezérigazgató elmondta, a Szaunavilágra 100 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaptak, a többit önerőből finanszírozták. Összesen mintegy 450 millió forintból valósult meg a kétszintes épület. Hozzátette, korábban is voltak szauna-szolgáltatások Zalakaroson, azonban szükség volt egy modern létesítményre, ahol a helyiek és a vendégek is ugyanúgy kikapcsolódhatnak.

„Láttuk azt a magyarországi, illetve a környékbeli fürdőkbe, hogy nagyon jól működnek ezek a szaunaparkok, ezért úgy gondoltuk, hogy Zalakaros is fejleszt egy hasonlót. És ez a több mint 600.000 vendégszám ez indokolja is, hogy tudjunk a szaunázóknak is egy olyan exkluzív élményt adni, ahol azért kényelmesen tudunk tartani szaunaceremóniákat, tudnak pihenni közben, relaxálni, úgyhogy ez biztosan egy sikertörténet lesz itt a Zalakarosi Fürdő történetében.”

Az eseményen Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai igazgatója kiemelte, Magyarországon soha ennyi vendégéjszakát nem regisztráltak, mint ebben az évben. Ehhez a gyógyfürdők, köztük a folyamatosan fejlődő Zalakarosi Fürdő is hozzájárult. Az ünnepségen köszöntőt mondott Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott is, aki kiemelte, a magyar turizmus jelenleg az aranykorát éri, ehhez pedig Zala megye nagyban hozzájárul.

„A kormány elhatározott szándéka, hogy a gazdasági fejlődés egyik motorjának tekinti és ilyen mértékben a költségvetésben is támogatja a fürdők fejlesztését, a turizmus fejlesztését. Különböző szempontokat vesz figyelembe, mondjuk például azt, hogy a Balaton környékét is egy egész évben élvezhető turisztikai célponttá kell fejleszteni, de ugyanez vonatkozik az összes többi fürdőre is.”       

A köszöntők után ünnepélyes keretek között adták át a Szaunavilágot, melyet péntektől vehetnek igénybe a vendégek. A Zalakarosi Fürdőben 2020-ban is több fejlesztéssel készülnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó