Érettségi utáni képzésben résztvevő tanulók figyelték kíváncsian Komoróczi Lajos pálinkász előadását . Mindannyian a vendéglátás szakterületeit tanulják és a bizonyítvány megszerzését követően az idegenforgalomban a vendéglátásban szeretnének elhelyezkedni. A piacképes szakmához,nagy szakmai tudásra is szükség van. Azt pedig csak folyamatos tanulással, új ismeretek megszerzésével lehet elérni. A jó magyar borok mellett a magyar specialitásnak számító pálinkáról keveset tanulnak a leendő vendéglátósok ezért is volt hasznos a gyakorlati szakember előadása.
Komoróczi Lajos a diákoknak azt is elmondta,hogy a pálinka eredete nem határozható meg pontosan,bár sokan úgy gondolják ,hogy már a honfoglaló magyarok is készítettek párlatot. A vendéglátós tanulók részletesen megismerhették a lepárlási technológiákat és folyamatokat,de azt is megtudták,hogy egy 2008 évi törvény szerint 6 feltételnek kell megfelelni ahhoz,hogy a gyümölcspárlatot pálinkának nevezzük,2010 óta pedig jövedéki törvény módosítás után otthon is lehet pálinkát főzni.Megtudhatták azt is hogyan kell jól tárolni és kínálni az értékes nedüt. A szakember , kibővítette a tananyagot.
A szakmai óra nem csak új információkkal szolgált, hanem jó hangulatban is telt. A tanulók mindegyike elmúlt 18 éves.így meg is kóstolhatták a minőségi magyar pálinkát.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió