+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tájékoztató a testületi döntésekről
2019. december 13. péntek 14:48 - Keszthely
Tájékoztató a testületi döntésekről
Az idei utolsó soros ülését tartotta a keszthelyi képviselő-testület tegnap. Az itt született döntésekről számolt be Nagy Bálint, Keszthely polgármestere ma délelőtt. A sajtótájékoztatón elhangzott, közel 30 napirendi pontot tárgyaltak, ezek közül többet sürgősséggel az év végén lejáró határidők miatt.

Nagy Bálint elmondta, a napirendek előtt két felszólalásra is sor került. Elsőként Czuth Zoltán László parkolási bírság ügyéről tájékoztatta a testületet Dósa Zsolt. A Városstratégiai Bizottság elnöke felszólította képviselőtársát, hogy személyes ügyekben ne képviselőként, és ne a Városstratégiai Bizottság alelnökeként, hanem magánemberként járjon el. Nagy Bálint a város karácsonyfájának kidőléséről ejtett szót. Elmondta, hogy azonnali hatállyal elrendelte az ügy kivizsgálását és, amennyiben szükséges a felelősségre vonás megtörténik.Keszthely polgármestere kiemelte, több olyan téma is volt, amelyet a pályázati határidők lejárta miatt sürgősséggel tárgyalt a testület.      

„Az elmúlt években úgy tűnik, hogy volt értelme annak a típusú munkának, amit azért folytattunk, hogy a keszthelyi civil szervezetek előtt legyen egy olyan pályázati lehetőség, ahol a város közösségének az erősítéséhez ők is hozzá tudjanak járulni és olyan közösségi tereket tudjanak felújítani vagy kialakítani pályázati forrásból, amelyek akár önkormányzati tulajdonban vannak, tehát bárki számára ingyenesen és szabadon látogathatóak. Ahhoz, hogy ezeket a pályázatokat az egyesületek be tudják adni, tulajdonosi hozzájárulás kell, úgyhogy több ilyen kérdésben is tudtunk döntést hozni tegnap.” - tájékoztatott a polgármester.

A testületi ülésen zöldterületté nyilvánították az Erzsébet ligetet és együttműködési megállapodás aláírásáról született döntés a Helikon Liget Egyesülettel. Nagy Bálint kifejtette, az Erzsébet ligetben egy nyitott közösségi tér jön létre a jövőben, emellett pedig több zöldterületet is megnyitnak a Balaton-part környékén a közönség előtt. Emellett döntöttek Dr. Bartos Lajos szobrának a felállításáról, ennek költségeit a Kiskeszthelyért Egyesület állja majd. Döntést hoztak több sportpark építéséről valamint játszóterek kialakításáról és felújításáról is. A lakók kérésére Keszthely-Kertvárosban is új közösségi tér jön létre.

„Keszthely-Kertvárosban jelenleg is van egy játszótér, de ez egy viszonylag kicsi területen helyezkedik el, tehát túl sok fejlesztési lehetősége itt az önkormányzatnak nincs. Most a Keringő utca környékére nevesítettünk egy olyan nagyobb területet, ahol egy játszótér fejlesztéssel szeretnénk elkezdeni civil szervezetekkel együttműködve a közösségi tér kialakítását. A Zámor térségi Semmelweis utcai közösségi térhez hasonlóan, amit az elmúlt években elég komolyan tudtunk bővíteni és felújítani, a lehetőség ebben a kertvárosi területben is bent lesz, hogy a következő években az ott élő emberek igénye szerint továbbfejlesszük.” - emelte ki Nagy Bálint.

Nagy Bálint hozzátette, mind az Erzsébet ligeti, mind pedig a kertvárosi közösségi tér létrehozásában nagy hangsúlyt fektetnek a városrészben élők igényeire.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A kedvezményre jogosultak többsége február 22-ig automatikusan megkapja a visszatérítést.
 
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
 
Az elismerést idén 6 intézménynek osztották ki, Zala megyében csak a keszthelyi kapta meg.
 
Megnyílt Adorján Péter természetfotós kiállítása, mely november 26-ig tekinthető meg.
 
A "Boeing-Boeing" című, teltházas előadással kezdődött meg a keszthelyi Balaton Színház őszi évada.
 
Sültgesztenye, gesztenyeliszt és más sós és édes finomságok is készültek a hatodik gesztenyefesztiválon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár