+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A kultúrát jutalmazták
2019. december 12. csütörtök 21:03 - Keszthely
A kultúrát jutalmazták
A kulturális életben kimagasló teljesítményt elérő diákokat jutalmazták meg a Balaton Színházban. Erre a gesztusra már évtizedek óta hangsúlyt fektet a Goldmark Károly Művelődési Központ. Keszthely öt általános iskolájából nyolcvan gyermeket delegáltak idén a pedagógusok. Oklevelet, mézeskalács ajándékot, valamint egy koncertélményt kaptak a diákok.

Nyolcvan diák kulturális teljesítményét ismerték el az átadott oklevelekkel. Ezzel az eseménnyel arra szeretnének rávilágítani, hogy minden művészeti ág a gyermekkorban serken, így érdemes erre a korosztályra odafigyelni.

Tury Barnabás a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola második osztályos tanulója. Énekelni és szavalni szeret - ezért kapta az oklevelet. "Elsőben énekversenyt, másodikban pedig szavalóversenyt nyertem. Szeretek szavalni meg énekelni, meg a betanulás is jó érzés. Elsőben még egy csapatom is volt, akivel énekeltem" - mondta el a fiatal fiú.

Az okleveleket olyan diákok kapták, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak illetve nyújtanak modern táncban, néptáncban, mese- és versmondó versenyeken, szeretnek énekelni, verset mondani, vagy éppen tehetséges zenészek. Az okleveleket Vozár Péterné alpolgármester adta át. Így fogalmazott: "Mindig nagy öröm, amikor keszthelyi iskolásokat látunk egy-egy rendezvényen fellépni. Amikor pedig mindannyian, illetve nagyon sokan a legkiemelkedőbbek vannak itt együtt, és még jutalmat is adhatunk nekik, az különösen nagy öröm. Azt kértem tőlük, hogy tartsák meg ezt a jó szokásukat, és a további életükben is szeressék a verseket, zenéket, táncokat, vagy ki, amivel foglalkozik."

Az intézmény vezetője, Csengei Ágota azt mondta: szívesen viszi tovább ezt az örökséget, mivel a gyermekek is megérdemlik, hogy a figyelmet rájuk irányítsák. Az elmúlt években azt érezte, túl kevés gyerek számára tudták megadni ezt a lehetőséget. Örömtelinek nevezte, hogy idén nyolcvan diák érkezett a rendezvényre. "Ezt mindig az iskola-számnak a százalékához mérjük, tehát a diákság százalékában. A Helikonon is mindig ennek örülök, hogy amíg vannak ilyen diákok, akik a szabadidejükben áldoznak arra, hogy egy énekkarba elmennek, és elmennek utána fellépni, elmennek egy mesemondó versenyre, prózamondó versenyre, egy moderntánc gálára, és ott megmutatják a tudásukat, addig szerintem nagyon jó helyzetben vagyunk" - tette hozzá.

Az oklevelek átadását követően  - egy pályázati forrásnak köszönhetően - Szalóki Ági és zenekara szórakoztatta az iskolás közönséget.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Köszönjük Magyarország program keretein belül adott koncertet három fiatal Balatongyörökön.
 
A hévízi piac árusait mutatja be a létesítmény új programja, a hétvégén a tehénfejés volt a téma.
 
A Helikon Tenisz Clubban 48 játékos adogatta a labdát, a versenyzők az ország számos pontjáról érkeztek.
 
Két könnyű, három súlyos és nyolc anyagi kárral végződő balesetnél intézkedtek a zalai rendőrök.
 
A program célja, hogy a mozgáskorlátozottak és az egészségesek együtt töltsenek időt a nyár folyamán.
 
A három napos rendezvényen színes programokkal várták az érdeklődőket a vonyarcvashegyi strandon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó