+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Eredményes a Magyar Falu Program Zala megyében
2019. december 12. csütörtök 15:41 - Zalacsány
Eredményes a Magyar Falu Program Zala megyében
68 település összesen 138 pályázatot nyert el 2019-ben a Magyar Falu Program keretein belül Zala megye 2-es választókörzetében. Erről Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője számolt be ma délelőtt Zalacsányban. A sajtótájékoztatón elhangzott, cél, hogy jövőre minden faluban legyen legalább egy nyertes pályázat.

Mintegy 15 millió forintból újult meg Zalacsány örvényeshegyi útja. A közel 500 méteres szakaszt a Magyar Falu Program pályázatának köszönhetően sikerült rekonstruálni. A fejlesztés keretében az út új aszfaltozást kapott, kétoldalt pedig szintén új padka készült el.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője sajtótájékoztató keretein belül számolt be a Magyar Falu Program Zala megye 2-es választókörzetében megvalósult eredményeiről.

„68 település pályázott a Magyar Falu Programban és összességében 138 pályázatot nyertek el. Beleszámítva a belügyminisztériumi és az Agrárminisztérium pályázatát, ami szintén fontos a falvaknak – itt is utak felújítására, intézmények felújítására vagy az Agrárminisztériumnál zártkerti felújításra lehetett pályázni – összességében 171 pályázatot nyert el 77 darab település. Tehát azt lehet mondani, hogy a települések nagy része nyert.” - tájékoztatott a térség országgyűlési képviselője.

Manninger Jenő elmondta, a Magyar Falu Program célja a települések vonzerejének fejlesztése, valamint az ott élők életminőségének javítása.A sajtótájékoztatón elhangzott, a program elmúlt egy évében kiderült, hogy a falvak számára az útfelújítás a legfontosabb, de sokan pályáztak egészségügyi eszközök beszerzésére, épületek rekonstrukciójára, óvoda- és bölcsődefejlesztésre valamint kisbuszokra is.

„Most már csak néhány hiányzott idén, akik nem tudtak nyerni. Ez nagy lépés előre én úgy gondolom mindenképpen ahhoz, hogy a falvakban az élet könnyebb legyen és az ott élők életét megkönnyítsük. A falusi CSOK is elindult, erről még pontos megyei adatot nem tudunk, hiszen ez elég szerteágazó, de azt tudjuk, hogy országosan több mint 7 milliárd forintot igényeltek.” - tette hozzá Manninger Jenő.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, a program jövőre is folytatódni fog. A tervek szerint a pályázati lehetőségeknek köszönhetően megújul a Várvölgy és Zalaszántó fele vezető út. Manninger Jenő hozzátette, mivel viszonylag hosszú szakaszról van szó, így a rekonstrukcióra szakaszosan kerül majd sor. 

Regman Karola - Keszthelyi TV    

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár