+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az algásodásról is tárgyalt a megújult elnökség
2019. december 4. szerda 13:51 - Gyenesdiás
Az algásodásról is tárgyalt a megújult elnökség
Tisztújító közgyűlést tartott ma a Balatoni Szövetség. A tó menti önkormányzatokat tömörítő szervezet elnöki székében Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere váltotta Balassa Balázst. A közgyűlésen a szúnyoggyérítés mellett szó esett a Balaton algásodásáról. A tanácskozáson elhangzott, a szövetségnek fel kell készülni egy újbóli algásodás lehetőségére, az ezzel kapcsolatos intézkedésekre.

Egyhangú döntéssel választották meg a szövetség elnökének Balatonfenyves polgármesterét. A Balatoni Szövetség ciklusonként más-más megyéből választ vezetőt, most Somogy megyén volt a sor. Lombár Gábor 28 éve polgármester Balatonfenyvesen és 25 éve elnökségi tagja BSZ-nek. Az újdonsült elnök elmondta, a Balatonért végzett munkájával szeretné megköszönni a bizalmat.

„A turisztikája, az ökológiája, a gazdasága nagyon fontos a Balatonnak. Ezeket kell nekünk szem előtt tartva azokat az érdekeket képviselni, amit az egyes települések jelenítenek meg” - fogalmazott a megválasztott elnök. 

A közgyűlés társelnöknek választotta a korábbi elnököt, Balassa Balázst. Szigliget polgármestere büszke az öt éves ciklusára. Kifejtette, óriási potenciál van a Balatoni Szövetségben. Kiemelte, olyan problémákat is felvetettek, melyek túlmutatnak a térségen.

„Ilyen a vasárnapi zárva tartás, vagy a Balatoni halat az asztalra. Mondhatnánk, hogy ez csak balatoni probléma, de nem. Ugyanúgy a Tisza-tónál, a Dunánál is vannak ezek a problémák, hogy természetes tóból, folyóból nem lehet halat egy vendéglátó asztalára tenni. Tehát ha mi eljutunk egy olyan szintre, ami megoldást jelenthet, akkor ezt át tudják venni az ország más települései is” - nyilatkozta az öt éves elnöki ciklusát záró Balassa Balázs. 

A Balatoni Szövetség másik társelnöke Nagy Bálint, Keszthely polgármestere lett. A szövetség tagjai tájékoztatót hallgattak meg a Balaton algásodásáról. Elhangzott, hogy a szezon végén megjelent algainvázió jelenleg nincs, de nem is szeretnék a polgármesterek, hogy legyen. Ezért kiemelt figyelmet fordítanak a témára.

Nagy Bálint, a BSZ társelnöke: „Már a jövő év eleji közgyűlésre is be kell hozni ezt a témát. Azokat az információkat, amik nem voltak meg korábban a Balatoni Szövetség birtokában, azokat a szakemberekkel leegyeztetve, a szakemberek kutatásai alapján, hogy a szükséges döntéseket meg tudjuk hozni, illetve a szükséges javaslatokat meg tudjuk tenni a döntéshozók felé, azokat össze tudjuk gyűjteni és már a 2020-as főszezonra úgy tudjunk készülni, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Balaton vízminőségére leginkább odafigyeljünk.”

A közgyűlésen tájékoztató hangzott el a szúnyoggyérítésről. A következő év fontos változása, hogy az EU irányelvei miatt, már nem végezhetnek légi úton kémiai gyérítést. A szakemberek gépjárművek segítségével fogják ritkítani a vérszívókat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus