+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy érdeklődéssel zajlott a közmeghallgatás
2019. november 29. péntek 20:01 - Keszthely
Nagy érdeklődéssel zajlott a közmeghallgatás
A csapadékvíz-elvezetés, a járdák, utak állapota, a Balaton, a Hullám és a Helikon szálló valamint a Sirály sorsa is téma volt a tegnap délutáni közmeghallgatáson. Kérdésként merült fel a zöld város projekt megvalósítása, valamint a tervezett ifjúsági tanács feladatköre is. Az ülésen felvetődött, hogy a 2020-tól évente több alkalommal is tartanának közmeghallgatást.

A Belvárosi Kereskedők Egyesülete több témát is felvetett a közmeghallgatáson. Kérték a parkolás átalakítását, esetleg a szezonon kívül ingyenessé tételét. Felmerült a közterület felügyelet újragondolása, esetleg egy belvárosi felügyelet felállítása. Szó volt a Fő téri rendezvényekről, a Balaton-parti focipálya sorsáról és a keszthelyi mozi újraindításáról is. Felvetődött az önkormányzati tulajdonú ingatlanok állapota is.            

„Szeretnénk, ha a belvárosi, önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségeket és lakóingatlanokat számba vennék, erről készülne egy kataszter és ezeknek ezután valamit kitalálni, funkcióba állítani. Ezek az üresen álló lakások és üzlethelyiségek nem igazán javítanak a városképen” - mondta Nagy László, a Belvárosi Kereskedők Egyesületének elnöke. 

Nagy Bálint polgármester a felmerült kérdések kapcsán elmondta, a jövőben szeretne sort keríteni egyeztetésre a belvárosi kereskedőkkel, ahol ki tudnak dolgozni egy olyan stratégiát, amely az önkormányzat és a vállalkozók számára is megfelel. Hozzátette, sok önkormányzati lakás része a Keszthely hazavár programnak, így ezeknek a sorsa is rendeződik a jövőben. Több felszólalásban is felmerült a kerékpárutak egyértelmű kijelölése, a Keszthelyt és Kertvárost összekötő bicikliút kiépítése. Nagy Bálint a kerékpárutak kapcsán elmondta, hogy az elmúlt időszakban több szakaszt is felújítottak és új utak is épültek. Emellett egy kerékpárutakat érintő pályázat is folyamatban van. Hozzátette, meg fogják vizsgálni a kertvárosi lehetőségeket is. Kérdés volt a keszthelyi szállodák állapota is.

D. Szekeres Ágnes: „Lesz-e valaha a Hullámból és a Balaton Szállóból valamikor szálloda, meg a Helikonból. Lesz-e valaha olyan szálloda, hogy ide, Keszthelyre lehessen jönni és itt egy komoly turistaforgalom lehessen.”          

A szállodák kapcsán Nagy Bálint elmondta, a Via szálló helyén Hotel Baron néven egy öt csillagos szálloda fog megépülni, a kivitelezés a tervek szerint jövő tavasszal kezdődhet el.

„Erről azt kell tudni, hogy a jelenlegi kivitelezési kapacitás, tehát a jelenlegi építőipar kapacitásai szempontjából reálisnak az mondható, hogy körülbelül két év a kivitelezése egy ilyen szállodának, ha minden jól megy. Azért magunk között vagyunk, vagy ha nem, akkor is elmondom, hogy sajnos tudjuk, hogy az életben mindig minden ritkán megy jól, tehát mindig vannak olyan dolgok, amik előre nem láthatóak és közbejönnek, de reálisan két évvel kell számolni, hogy ez elkészüljön. A Helikon Hotel egy négycsillagos szálloda lesz” - fejtette ki a polgármester.     

A közmeghallgatáson többször is fölmerült a zöld város pályázat jelenlegi állása és tartalma. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy várhatóan jövő évben indulhat el a kivitelezés. Felmerült még a Zeppelin tér rekonstrukciója és kérdés volt a tervezett ifjúsági tanács felállítása és működése is. Az újonnan megválasztott képviselő-testület első közmeghallgatásán nagy volt az érdeklődés, az ülés közel 3 órán át tartott. A közmeghallgatást vágatlanul láthatják a Híradót követően.                 

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó