Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 260 éves a Keszthelyi Kórház - szakmai napon emlékeztek
2019. nov. 28. csütörtök | Keszthely
260 éves a Keszthelyi Kórház - szakmai napon emlékeztek
Az idén 260 esztendős a Keszthelyi Kórház. Az első kórházat Festetics Kristóf alapította 1759-ben és azóta folyamatosan a betegek szolgálatában áll. A gazdasági szervezet szakmai napján emlékeztek meg a jeles évfordulóról. A rendezvényen különféle tudományos előadásokat hallhattak a résztvevők, elsősorban műszaki-gazdasági témában.

A Keszthelyi Kórház fennállásának 260. évfordulója alkalmából megrendezett műszaki-gazdasági szakmai napon nem csak a helyi intézmény, hanem a hévízi kórház dolgozói is részt vettek. A megjelenteket Dósa Zsolt, az önkormányzat Városstratégiai Bizottságának elnöke köszöntötte. Nyomatékosította: a képviselő-testület kifejezett célja, hogy ebben a térségben az együttgondolkodást helyezze előtérbe; a két kórház közös rendezvénye jó példája ennek.

Kertész Márta, a Keszthelyi Kórház gazdasági igazgatója elmondta: ugyan hasonló szakmai rendezvényeket az elmúlt években is szervezett a kórház, az idei mégis más: "Ez évben, ami kiemelt szerepet játszik, ez a 260 év. Ebből az alkalomból úgy gondoltuk, hogy egy kis hangot adunk ennek az eseménynek. A 260 éves évforduló nevében, egymás között összeülve - egy kicsit ünnepi körülmények között - megünnepeljük a kórház fennállásának ezen évfordulóját."

Mint minden kórházban, a gyógyító munka a felszínen, jól követhetően zajlik Keszthelyen is. A működőképesség érdekében viszont a háttérben, kevésbé látványos módon tevékenykednek a műszaki, gazdasági szereplők. Ilyenek a gyógyító munka elősegítése, hatékonyságának növelése céljából folyó informatikai fejlesztések, a gazdálkodási folyamatok optimalizálásának kutatásai is. A szakmai nap ezeknek az eredményeknek az áttekintését célozza. A jövő biztosítása érdekében ezt szükségszerűnek gondolják.

"Visszatekintve, hogy elődeink hogy’ próbálták ezt a kórházat életben tartani, azt gondolom, hogy méltán példát is meríthetünk ebből. Mindig is voltak hullámvölgyek, jó korszakok is az intézmény életében, de a lakosságot, az akkori önkormányzatokat, illetve akkori felügyelő szerveket sikerült azért mindig a kórháznak olyan szinten maga mellé állítani, hogy átvészelte a nehezebb időszakokat is" - így vélekedett Kató Csaba, a kórház orvosigazgatója, osztályvezető főorvosa.

Vass Dezső kutató, klinikai mérnök a szakmai nap első előadójaként az egészségügyi ellátás már alkalmazott informatikai fejlesztéseiről számolt be a keszthelyi és a hévízi kórház dolgozóinak. Ezen túl az államháztartási szabályozásról, annak rejtelmeiről, valamint az AIDS témaköréről hallhattak előadásokat. A résztvevők fontosnak érezték hangsúlyozni: akár az orvosok, a műszaki-gazdasági szakemberek is a betegek gyógyításán fáradoznak.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 2. kedd 19:15 | Keszthely
Semmelweis nap alkalmából ezúttal is elismerték a Keszthelyi Kórház munkatársait.
| 2024. júl. 2. kedd 19:15 | Keszthely
Közösségi oldalán tett közzé közleményt a polgármester.
| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
A hétvégéken és ünnepnapokon a Keszthelyi Kórházban látják el a beteg gyermekeket.
| 2023. feb. 20. hétfő 16:45 | Keszthely
A magyar ápolók napján köszöntötték a Keszthelyi Kórház dolgozóit.
| 2022. jan. 28. péntek 18:25 | Keszthely
A párt helyi csoportjának elnöke elmondtam az egészségügy fizetőssé tételét sem támogatják.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.