+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 260 éves a Keszthelyi Kórház - szakmai napon emlékeztek
2019. november 28. csütörtök 19:15 - Keszthely
260 éves a Keszthelyi Kórház - szakmai napon emlékeztek
Az idén 260 esztendős a Keszthelyi Kórház. Az első kórházat Festetics Kristóf alapította 1759-ben és azóta folyamatosan a betegek szolgálatában áll. A gazdasági szervezet szakmai napján emlékeztek meg a jeles évfordulóról. A rendezvényen különféle tudományos előadásokat hallhattak a résztvevők, elsősorban műszaki-gazdasági témában.

A Keszthelyi Kórház fennállásának 260. évfordulója alkalmából megrendezett műszaki-gazdasági szakmai napon nem csak a helyi intézmény, hanem a hévízi kórház dolgozói is részt vettek. A megjelenteket Dósa Zsolt, az önkormányzat Városstratégiai Bizottságának elnöke köszöntötte. Nyomatékosította: a képviselő-testület kifejezett célja, hogy ebben a térségben az együttgondolkodást helyezze előtérbe; a két kórház közös rendezvénye jó példája ennek.

Kertész Márta, a Keszthelyi Kórház gazdasági igazgatója elmondta: ugyan hasonló szakmai rendezvényeket az elmúlt években is szervezett a kórház, az idei mégis más: "Ez évben, ami kiemelt szerepet játszik, ez a 260 év. Ebből az alkalomból úgy gondoltuk, hogy egy kis hangot adunk ennek az eseménynek. A 260 éves évforduló nevében, egymás között összeülve - egy kicsit ünnepi körülmények között - megünnepeljük a kórház fennállásának ezen évfordulóját."

Mint minden kórházban, a gyógyító munka a felszínen, jól követhetően zajlik Keszthelyen is. A működőképesség érdekében viszont a háttérben, kevésbé látványos módon tevékenykednek a műszaki, gazdasági szereplők. Ilyenek a gyógyító munka elősegítése, hatékonyságának növelése céljából folyó informatikai fejlesztések, a gazdálkodási folyamatok optimalizálásának kutatásai is. A szakmai nap ezeknek az eredményeknek az áttekintését célozza. A jövő biztosítása érdekében ezt szükségszerűnek gondolják.

"Visszatekintve, hogy elődeink hogy’ próbálták ezt a kórházat életben tartani, azt gondolom, hogy méltán példát is meríthetünk ebből. Mindig is voltak hullámvölgyek, jó korszakok is az intézmény életében, de a lakosságot, az akkori önkormányzatokat, illetve akkori felügyelő szerveket sikerült azért mindig a kórháznak olyan szinten maga mellé állítani, hogy átvészelte a nehezebb időszakokat is" - így vélekedett Kató Csaba, a kórház orvosigazgatója, osztályvezető főorvosa.

Vass Dezső kutató, klinikai mérnök a szakmai nap első előadójaként az egészségügyi ellátás már alkalmazott informatikai fejlesztéseiről számolt be a keszthelyi és a hévízi kórház dolgozóinak. Ezen túl az államháztartási szabályozásról, annak rejtelmeiről, valamint az AIDS témaköréről hallhattak előadásokat. A résztvevők fontosnak érezték hangsúlyozni: akár az orvosok, a műszaki-gazdasági szakemberek is a betegek gyógyításán fáradoznak.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár