+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rangos elismerést nyert a Zalakarosi Fürdő
2019. november 27. szerda 15:11 - Zalakaros
Rangos elismerést nyert a Zalakarosi Fürdő
Magyar Fürdőinnovációs Díjban részesült a Zalakarosi Fürdő – számolt be róla a létesítmény vezetése hétfőn. A Magyar Fürdőszövetség által meghirdetett pályázatra két pályamunkát nyújtottak be, melyek közül az idén júliusban átadott felújított gyógycentrum sósvizű medencéjének megvalósításával nyertek. A tájékoztatón elhangzott, a 2020-as év is a fejlesztésekről szól majd a fürdőben.

Mintegy 1 milliárd forintos önerős forrásból újult meg a zalakarosi gyógycentrum idén júliusra. A létesítményt rekordidő alatt, 9 hónapon belül készítették el, mely energetikailag is megújult, valamint a 2 gyógyvizes medence mellé kialakítottak egy egyedi sósvízű medencét is, melyben tengervízhez hasonlóban fürödhetnek a vendégek.

Ezzel a fejlesztéssel nyerte el a Zalakarosi Fürdő a Magyar Fürdőszövetség által első alkalommal meghirdetett Magyar Fürdőinnovációs Díjat. Az elismerést múlt héten vehették át a szövetség közgyűlésén, Budapesten.

Az újabb rangos elismerésről sajtótájékoztató keretében számoltak be hétfőn Zalakaroson. Cziráki László fürdőigazgató elmondta, az egyedi, az országban csak Zalakaroson található sósvizű medence a várakozásokon felül teljesít, a vendégek tetszését azonnal elnyerte, azóta is pozitívak a visszajelzések.

„A sósvizű medencében az Adriai-tengerhez hasonló sós víz van, és a vendégek így még lebegni is tudnak benne, mintha tengervízben ülnének. És hát nagyon népszerű lett. Ugye egy új technika van ehhez kiépítve, műanyag szerelvények, műanyag szivattyúk vannak beépítve. 3-400 kilogramm só van ebben a 40 köbméteres medencében, úgyhogy elég magas a sókoncentráció. És megéri úgy látszik üzemeltetni, hiszen az üzemeltetési nehézségek ellenére, meg költségek ellenére nagyon népszerű.”

A sajtótájékoztatón Novák Ferenc polgármester is gratulált a díjhoz. Mint elmondta, a fürdőben folyamatosan zajlanak fejlesztések, melyeket sokszor nem fogadtak könnyen a vendégek. Az ilyen típusú díjak azonban megerősítésül szolgálnak, hogy szükségesek a munkálatok. Mint fogalmazott, a minőségi szolgáltatások, az innováció és a jó marketing a sikernek a titka.

„1992-ben például a gyógykertet amikor létrehozták, tiltakozás volt ellene, később óriási siker lett néhány év múlva. De ide sorolhatom 1998-1999-ben az élményfürdő megteremtését vagy éppenséggel a gyermekvilág létrehozását 2012-2013-ban. Mindez jól mutatja, hogy muszáj innovatívnak lenni, újszerű dolgokat hozni. Emellett a minőségi szolgáltatásoknak a sorát is meg kell említenem, s a fürdő ezekben is jeleskedett”

A tájékoztatón beszámoltak arról is, hogy december végén átadják az exkluzív szaunavilágot a fürdőben. 2020-ban is folytatódnak a fejlesztések, modernizálják a beléptetőrendszert, gyermekmedencét újítanak fel, ifjúsági szállót és kempinget is terveznek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó