+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kolbászoltak Vonyarcvashegyen
2019. november 18. hétfő 19:06 - Vonyarcvashegy
Kolbászoltak Vonyarcvashegyen
A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület szombaton rendezte meg hagyományos, Katalin napi disznótoros és kolbásztöltő versenyét a községi rendezvénytéren A jó hírű,sikeres – immár 12. alkalommal megrendezett - programra az ország minden részéből érkeztek csapatok, hogy tájegységük receptjei szerint töltsék az ízletes kolbászt és eltöltsenek barátok között egy kellemes hét végi napot.

Az eső sem tántorította el az érdeklődőket szombaton. Sokan érkeztek Vonyarcvashegyre a kolbásztöltő versenyre ami  hagyományos disznóvágással kezdődött. Az állat leölésétől, a perzselésen és tisztításon át a rendfára húzásig és bontásig minden részletbe bepillantást nyert aki még nem volt disznóölésen vagy gyermekének szerette volna megmutatni. A Katalin napjához közeli rendezvényre 4-6 fős csapatok is érkeztek, hogy versenybe szálljanak  az idén is kolbásztöltésben. A jó hangulatú programra  évről-évre szívesen jönnek az emberek. Hozzák a hazai finomságokat, ötletesebbnél ötletesebb díszítő elemeket, amivel díszítik az asztalokat, hogy a zsűrinél minél jobb pontszámot érjenek el a terítés kategóriájában is. Ez a hat fős győri csapat is évek óta résztvevője a versenynek.

"Nagyon szeretünk ide jönni mert Vonyarcvashegy Győrhöz közel van és az a városunk. A Lido strand maga.  S maga itt a programon a varázs amit itt a polgármester úr vagy a többi szponzor kreditál. vonzó. Szeretünk ide jönni. Itt hagyomány van, disznóölés van, barátságosak az emberek, meg itt van a barátainknak a nyaralója, természetesen 3 napig itt elszállásol bennünket."- mondta a győri Baranyai András.

Folyamatosan díszítettek a versenyző csapatok tagjai, hogy tíz órára a kolbásztöltés kezdésére díszes, különleges asztalokkal, környezettel várják az érdeklődőket. A csapatok  kaptak 5 kg húst,azt saját recept szerint ízesítették, bekeverték és töltötték. Jól látható volt, hogy mindenki gondoskodott nagyobb húsmennyiségről is, hiszen  a versenyzők egy jó tekercs kolbásszal is hazavitték a nap hangulatát. Délben már sütötték a kolbászt. Egy-egy szépre sikerült példány került a szűri elé. De mindenki megkóstolhatta  az asztaloknál a házi kolbász, sonka, szalonna mellett a frissen készült kolbászt is. A jó házi pálinka sem volt ritka a hét végén Vonyarcvashegyen.

A rendezvény részvevőit a színpadon folyamatosan műsor szórakoztatta. A rendezvény nem csupán a hagyományok ápolása, a szórakozás hanem  turisztikai vonzerő szempontjából is fontos Vonyarcvashegyen.

"Hála Istennek meg tudjuk mutatni, hogy van élet a nyári szezon után is itt a Balatonnál, és egy óriási közösség összetartó ereje van nálunk ennek a disznótoros és kolbásztöltő versenynek. Köszönet a turizmus résztvevőinek akik ebben szerepelnek és a részvételüket kiteszik, azoknak a versenyzőinknek, akik már hagyományosan visszatérnek ide hozzánk évről-évre. S nem csak ezt a napot hanem ezt a hét végét is arra szánják, hogy itt töltik az éjszakájukat nálunk. "- mondta a település polgármestere, Pali Róbert.

Kora délután került sor az eredményhirdetésre. A részvételért  a versenyző csapatok emléklapot és ajándékot kaptak. A verseny legjobbjai kupával térhettek haza. Az idén 32 csapat versengett kolbásztöltésben Vonyarcvashegyen.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó